IDE DA RAZGOVARA SA PUTINOM! Jedan od lidera najavio posetu Rusiji! Njegov dolazak je DUGO OČEKIVAN
Foto: EPA/Harish Tyagi

8. i 9. jula

IDE DA RAZGOVARA SA PUTINOM! Jedan od lidera najavio posetu Rusiji! Njegov dolazak je DUGO OČEKIVAN

Planeta -

Indijski premijer Narendra Modi posetiće Rusiju 8. i 9. jula kada će razgovarati sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom, saopštio je danas Kremlj.

Rusija ima jake veze sa Indijom još od Hladnog rata. Moskvi međutim Nju Delhi postaje ključni trgovinski partner nakon što je Kremlj započeo invaziju na Ukrajinu u februaru 2022. godine.

Od tada Kina i Indija postaju glavni kupci ruske nafte jer je, zbog sankcija koje su uvele SAD i njeni saveznici uveli Rusiji, Zapad zatvorio svoja tržišta za proizvode Moskve.

Pod Modijevim vođstvom Indija nije osudila rusku agresiju u Ukrajini ali je izrazila potrebu za mirnim rešenjem.

Modi poslednji put posetio Rusiju 2019. godine

Modijeva poseta usledila je nakon njegovog ponovnog izbora za treći uzastopni mandat. Poslednji put je posetio Rusiju 2019. godine na ekonomskom forumu u dalekoistočnoj luci Vladivostok. Poslednji put je putovao u Moskvu 2015. godine.

Putin se poslednji put sastao sa Modijem u septembru 2022, na samitu Šangajske organizacije za saradnju u Uzbekistanu. Putin je 2021. takođe otputovao u Nju Delhi i razgovarao sa indijskim liderom.

(Kurir.rs/ Beta)

Bonus video:

03:56

RUSI GRUPIŠU VOSJKU NA DONJECKOM PRAVCU! Obradović: Ukrajinci će sigurno pokušati da odseku Krim, PUTIN IMA JEDNU SLABU TAČKU!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track