ŽENA POGINULA PRED OČIMA DECE! Žičara joj zahvatila odeću, pa je odvukla u SMRT: Mališani gledali kako MAJKA propada u provaliju
Foto: Profimedia

tragedija

ŽENA POGINULA PRED OČIMA DECE! Žičara joj zahvatila odeću, pa je odvukla u SMRT: Mališani gledali kako MAJKA propada u provaliju

Planeta -

Majka dvoje dece pala je u 150 metara duboku provaliju nakon što joj je planinska žičara zahvatila odeću i odvukla je u smrt pred očima čitave porodice.

Margarita Lega (41) planinarila je sa suprugom i dvoje male dece na italijanskim Alpima kad se u četvrtak oko 11 sati dogodila bizarna tragedija.

Lega je utovarivala prtljag na žičaru koja se koristi samo za prevoz predmeta kad joj je naprava zahvatila odeću i iznenada se uključila. Žičara ju je vukla više od 50 metara preko ruba litice nakon što više nije mogla da izdrži njenu težinu pa je pala u smrt. Veruje se da su deca svedočila tragičnoj smrti zbog čega su zbrinuti, dok je suprug preminule planinarke odveden na ispitivanje u lokalnu policijsku stanicu.

Gradonačelnica Kalaska Kastiđlione, Silvia Tipaldi, rekla je da je šokirana tragičnom smrću pa je porodici uputila saučešće. Rekla je kako je žičara redovno prolazila kontrole i da veruje kako se tragedija dogodila slučajno.

Zaselak Drokala do koga su pokušavali da dođu ima samo nekoliko kuća, a još nije poznato da li su imali tamo rodbinu i prijatelje ili su samo bili u prolazu. Žičara koja povezuje zaselak s planinom duga je oko 400 metara i prelazi strmu klisuru, a obično njom upravljaju dve osobe koje se nalaze na vrhu i na dnu.

Više od 100 radnika hitne pomoći uključujući vatrogasce, policiju i timove gorske službe spasavanja požurilo je na mesto događaja. Uz pomoć helikoptera i penjača telo planinarke je locirano i izvučeno iz provalije.

Žičara je zapečaćena dok se utvrđuju sve okolnosti i ispituje da li su poštovane sve bezbednosne mere. Prijavljeno je da se sistem iznenada pokrenuo, a razlog tek treba utvrditi. Incident se dogodio u dolini Anzaska, popularnom planinarskom području u Pijemontu severoistočno od Torina.

(Kurir.rs/Jutarnji/Foto: Ilustracija/Preneo: A.N.)

Bonus video:

00:34

Trenutak sudara sa vozom u kojem je poginula žena iz Valjeva

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track