RUSI SAKRILI NUKLEARNOG MONSTRUMA U ŠUMI: Zastrašujući snimak, lanser napustio bazu, vojnici ga prekrivaju KAMUFLAŽNOM MREŽOM
Foto: RUSSIAN DEFENCE MINISTRY

manevar

RUSI SAKRILI NUKLEARNOG MONSTRUMA U ŠUMI: Zastrašujući snimak, lanser napustio bazu, vojnici ga prekrivaju KAMUFLAŽNOM MREŽOM

Planeta -

Ministarstvo odbrane Rusije izvodi vojne vežbe koje uključuju mobilne lansere nuklearnih projektila Jars!

Manevri se izvode nepunih mesec dana nakon održavanja taktičkih vežbi raspoređivanja nuklearnog oružja zajedno sa Belorusijom. Ministarstvo je saopštilo da su timovi lansera projektila u najmanje dve regije prešli više od 100 kilometara i vežbali kamuflažu i raspoređivanje.

1 / 5 Foto: RUSSIAN DEFENCE MINISTRY

- Jedinice će uvežbavati zadatke raspršivanja u šumskim područjima kako bi se povećala prividnost jedinica PGRK Jars. Jedinice za podršku će ukloniti specijalnu opremu iz zona uslovne hemijske kontaminacije. Protivdiverzantske formacije će manevrisati na udaljenim prilazima terenskim položajima kako bi zauzele povoljniji položaj u odnosu na diverzantsko-izviđačke grupe - navelo je ministarstvo.

Na ranijim snimcima vežbi vidi se kako mobilni lanser zauzima položaj u šumi i kako ga vojnici kamufliraju.

Predsednik Rusije Vladimir Putin, podsetimo, rekao je da Moskva nema potrebu da koristi nuklearno oružje kako bi osigurala pobedu u Ukrajini, ali i da ne isključuje promene ruske nuklearne doktrine.

Jars je interkontinentalna raketa koja može da pogodi ciljeve na udaljenosti do 11.000 kilometara. Leti brzinom od 30.000 kilometa na sat i može da nosi nekoliko manevarskih bojevih glava.

Bonus video:

03:42

AKO RUSI UPOTREBE NUKLEARNO ORUŽJE TO NEĆE BITI U UKRAJINI! Analitičar ukazao na MOĆNU ZEMLJU kao na potencijalno NOVU HIROŠIMU!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track