Oružane snage Rusije nastavile su proboj ka Torecku!

Vojni blogeri navode na Telegramu da su ruske trupe napredovale oko 400 metara u jugoistočnom delu sela Družba koje se nalazi istočno od Torecka. Ofanziva je dala rezultate i u Njujorku gde su ruske trupe napredovale oko 800 metara u prostoru širine kilometar i po. Njujork se inače nalazi južno od Torecka.

Ukrajinski vojni kanal na Telegramu DeepState, koji je povezan sa ukrajinskim obaveštajnim službama, potrvdio je napredak ruskih trupa kod Družbe i na južnoj periferiji Njujorka.

449143493-493059939895208-111003838421924483-n.jpg
Printscreen 
foto: Printscreen

Glavni štab Oružanih snaga Ukrajine navodi da ruski napadi na frontu kod Torecka ne prestaju.

- Agresor je prilično aktivan na toreckom pravcu u Donjeckoj oblasti. Izveli su 18 napada i potkrepili svoje akcije vazdušnim udarima - saopštila je komanda ukrajinske vojske.

Vojni blogeri na Telegramu dele i snimak ruskog vojnika koji diže u vazduh kuću na periferiji Njujorka sa pripadnicima Oružanih snaga Ukrajine. Na snimku se vidi kako se vojnik iz Devete brigade prikrada kući gde su se navodno sklonili pripadnici Oružanih snaga Ukrajine koje je pre toga dovezao "Bredli".

Vojnik je prema navodima ruskih blogera kroz prozor ubacio protivtenkovsku minu TM-62 koja ima osam kilograma eksploziva. Odjeknula je snažna eksplozija koja je raznlea celu kuću.

- Vojnik Oružanih snaga Rusije nije uspeo da prođe bez posledica nakon što je bacio minu u kuću. Dobio je potres mozga od blizine eksplozije - navodi kanal Operacija Z.

Bonus video:

Kurir televizija RUSIJA KORISTI STRATEGIJU ZAPADA - SMENA ŠOJGUA PRAVI POTEZ?! Miletić tvrdi: Traže OGROMNI NOVAC zaglavljen od pre skoro 20 godina