Sve više predstavnika Demokratske stranke želi da se američki predsednik Džo Bajden povuče iz izborne trke do sledećeg petka!

Bajden, međutim, navodi da ga ništa, osim Boga, neće ubediti da napusti predizbornu kampanju.

- Sve veći broj demokrata planira zemaljsku intervenciju. Žele da svi od Obame do lidera u Kongresu mole Bajdena da odustane do petka - navodi portal Aksios.

Mnoge demokrate veruju da Bajden ništa ne može da uradi da preokrene situaciju na izborima u svoju korist.

- Svaki pojedinac koji se ne preziva Bajden ili koju ne plaća predsednik prepoznaje u kojoj je dubokoj rupi - rekao je visoki demokratski operativac koji non-stop razgovara sa izabranim zvaničnicima.

Američki lider inače planira konferenciju za novinare u četvrtak popodne nakon trodnevnog samita NATO u Vašingtonu.

- Bajden veruje da će snažna nedelja u NATO i snažan nastup na konferenciji za novinare odnosno privatni pritisak njegovih saveznika smiriti oluju - navodi Aksios i dodaje da bi demokratski kritičari u slučaju da ne BAjden podnese ostavku morale da vode javnu borbu na predstojećoj konvenciji u avgustu da ponište volju birača i to 11 nedelja pre dana izbora.

- To bi pokidalo partiju, konvenciju, Bajdenovo nasleđe... Predsednik veruje da će na kraju njegovi kritičari pokleknuti - dodaje Aksios.

Američki predsednički izbori održaće se 5. novembra.

Grupa istaknutih demokrata, podsetimo, prethodno je javno zatražila od američkog predsednika Džoa Bajdena da se povuče iz izborne trke! Uticajna grupa donatora uputila je u petak pismo Bajdenu pozivajući ga da okonča svoju kandidaturu za reizbor.

(Kurir.rs/Axios/Preneo Z.Ko)

Bonus video:

Kurir televizija NAJNEIZVESNIJI IZBORI U ISTORIJI AMERIKE! Jelača direktno iz Njujorka otkrio: Da li će Bajden pomilovati sina zbog droge i oružja?