Američki predsednik Džo Bajden ne leči se od Parkinsonove bolesti, saopštila je Bela kuća, nakon što su se pojavili izveštaji da je lekar specijalizovan za tu bolest posetio Belu kuću osam puta tokom prošle godine.

Zabrinutost da predsednik možda pati od neimenovane bolesti pojavila se nakon Bajdenovog pojavljivanja na debati 27. juna sa republikanskim kandidatom Donaldom Trampom.

Njujork tajms je izvestio da dnevnik posetilaca Bele kuće pokazuje da je dr Kevin Kanard, neurolog specijalizovan za poremećaje kretanja koji je nedavno objavio naučni rad o Parkinsonovoj bolesti, posetio Belu kuću osam puta u periodu od prošlog leta do ovog proleća.

Tokom brifinga, portparolka Bele kuće Karin Žan Pjer odbila je da potvrdi Kanardovu posetu, rekavši da želi da poštuje privatnost svih uključenih iz bezbednosnih razloga.

Ona je rekla da se Bajden tri puta sastao sa neurologom tokom svojih godišnjih pregleda. Ona je dodala da se Bajden ne leči od Parkinsonove bolesti.

Kurir.rs/Index

Bonus video:

Kurir televizija TREĆI SVETSKI RAT ILI KRAJ AMERIČKE DEMOKRATIJE?! Jelača iz Njujorka analizirao prvu debatu: BAJDEN I TRAMP SU VELIKI GUBITNICI