UKRAJINSKA OSVETA, GORI NAFTNI DEPO U RUSIJI, IMA MRTVIH! Masovni udari dronovima nakon napada na dečiju bolnicu u Kijevu (VIDEO)
Foto: A1c James Thompson/Us Air / Zuma Press / Profimedia, X/igorsushko

EKSPLOZIJE U GRADU U VOLGOGRADSKOJ OBLASTI

UKRAJINSKA OSVETA, GORI NAFTNI DEPO U RUSIJI, IMA MRTVIH! Masovni udari dronovima nakon napada na dečiju bolnicu u Kijevu (VIDEO)

Planeta -

Ruske vlasti saopštile su danas da je jedna osoba stradala, a dve električne podstanice i naftni depo su zapaljeni nakon ukrajinskog napada dronovima na nekoliko oblasti u Rusiji.

Rojters navodi da su ovi vazdušni udari usledili nakon što je ruska vojska juče usred dana raketom pogodila dečiju bolnicu u ukrajinskoj prestonici Kijevu, a u raketnim udarima izvedenim širom te zemlje poginula 41 osoba.

Britanska agencija navodi da je to bio jedan od najsmrtonosnijih ruskih vazdušnih napada na Ukrajinu u poslednjih nekoliko meseci.

Ministarstvo odbrane Rusije je na Telegramu saopštilo da su sistemi protivvazdušne odbrane (PVO) uništili 38 ukrajinskih dronova, uključujući i 21 borbenu bespilotnu letelicu nad južnom Rostovskom oblašću i sedam dronova iznad Kurske oblasti.

Rojters navodi da još uvek nije jasno koliko dronova je lansirala ukrajinska vojska.

Na Telegram kanalu Baza, koji ima izvore iz ruskih bezbednosnih službi, objavljeno je da su se čule eksplozije u gradu Kalač na Donu u južnoj Volgogradskoj oblasti.

Andrej Bočarov, guverner Volgogradske oblasti, objavio je na Telegramu da su se električna podstanica i naftni depo zapalili od delova ukrajinskih dronova koje je uništila ruska PVO.

Na društvenim mrežama pojavio se snimak navodno načinjen u gradu Kalač na Donu na kojem se vidi direktni udar drona u naftni depo koji već gori.

Bočarov je kazao da požar na eletričnoj podstanici brzo ugašen, ali da se vatrogasci i dalje bore da obuzdaju požar na naftnom depou.

- Nema povređenih u napadu. Nema pretnje po stambene zgrade - naveo je on.

Rusko Ministarstvo odbrane nije navelo Volgogradsku oblast na listi područja nad kojima su uništeni ukrajinski dronovi.

dron, Rafinerija
foto: X/igorsushko

Vjačeslav Gladkov, guverner Belgorodske oblasti koja se graniči s Ukrajinom, saopštio je jutros na Telegramu da je na tom području jedan muškarac stradao, a dve osobe ranjene i nekoliko kuća oštećeno u noćašnjem napadu dronovima.

- Iznad Belgorodske oblasti su uništena tri drona. U ukrajinskim napadima u poslednja 24 sata ubijeno je četvoro ljudi i ranjeno 20 osoba - naveo je Gladkov.

Vasilij Golubev, guverner Rostovske oblasti, objavio je na Telegramu da je iz Ukrajine lansirano na "desetine" dronova na to područje tokom prethodne noći i da je vatra koja je nakon toga izbila u jednoj električnoj podstanici u međuvremenu ugašena.

dron, Rafinerija
foto: X/igorsushko

Ministarstvo odbrane Rusije je saopštilo da je iznad Astrahanske oblasti uništeno pet ukrajinskih dronova, kao i dva iznad Voronješke oblasti, na nekoliko stotina kilometara južno od Moskve, ali da nema podataka o šteti.

Rojters navodi da ruski zvaničnici retko objavljuju pune razmere štete nanete u ukrajinskim napadima.

Britanska agencija podseća da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski juče poručio da će Kijev uzvratiti Rusiji zbog raketnog napada na dečiju bolnicu.

(Kurir.rs/Reuters/Preveo i priredio: N. V.)

Bonus video:

04:18

DOZVOLA ZA GAĐANJE CILJEVA U RUSIJI NIJE ODLUKA NATO PAKTA! Zoronjić: Rizik od eskalacije samo ako Ukrajina upotrebi OVO oružje

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track