OSTAVILI BEBU U PARKIRANOM AUTU, LEKARI NISU MOGLI DA JE SPASU: Temperatura vazduha bila 20 stepeni, ali i to MOŽE BITI FATALNO
Foto: Shutterstock/Youtube/112NHN

tragedija u roterdamu

OSTAVILI BEBU U PARKIRANOM AUTU, LEKARI NISU MOGLI DA JE SPASU: Temperatura vazduha bila 20 stepeni, ali i to MOŽE BITI FATALNO

Planeta -

Jedna beba, koja je ostavljena u parkiranom automobilu, preminula je juče u Roterdamu.

Muškarac je priveden na mestu nesreće, saopštila je policija. Automobil Audi Q2 je navodno imao belgijske registracije.

Vatrogasci, policija i lekari stigli su na lice mesta oko 17 časova, nakon čega su razbili zadnje staklo na strani suvozača kako bi izvukli dete. U pomoć je poslat medicinski helikopter. Međutim, pokušaji reanimacije bebe bili su neuspešni.

- Nažalost, dete je preminulo. Istražujemo sve okolnosti - saopštila je policija.

Temperatura vazduha bila je oko 20 stepeni

Policija nije odmah otkrila kako je osumnjičeni povezan sa vozilom i detetom. Odveden je u policijsku stanicu, gde je saslušan.

U trenutku kada je dete pronađeno u audiju, temperatura vazduha je bila oko 20 stepeni. U sličnim uslovima, temperatura u kabini zatvorenog vozila može porasti do 30 stepeni u roku od 10 minuta, 40 stepeni u roku od 35 minuta, a može se približiti 50 stepeni nakon 90 minuta.

Rizik od toplotnog udara počinje kada telesna temperatura poraste iznad 39 stepeni. Situacija postaje potencijalno smrtonosna kada temperatura dostigne 42 stepena.

(Kurir.rs/Index/NL times/Preneo: Đ. M.)

Bonus video:

00:14

UŽAS U BEOGRADU! Prolaznici pronašli telo muškarca pored automobila kod Ušća

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track