SPREČEN TERORISTIČKI NAPAD U RUSIJI! Ukrajinci pokušali da ubiju visoke vojne zvaničnike
Foto: Shutterstock

rusija na nogama

SPREČEN TERORISTIČKI NAPAD U RUSIJI! Ukrajinci pokušali da ubiju visoke vojne zvaničnike

Planeta -

Oficiri FSB su priveli Rusa regrutovanog u Glavnoj obaveštajnoj upravi Ukrajine, koji je pripremao teroristički napad na tri visoka vojna zvaničnika ruskog Ministarstva odbrane.

Ovo je TAS-u saopštio Centar za odnose sa javnošću (PSC) FSB Rusije.

"Organi bezbednosti priveli su državljanina Rusije rođenog 1994. godine, koji je, po nalogu Glavne obaveštajne uprave Ministarstva odbrane Ukrajine, preko kurirskih službi, organizovao isporuku tri eksplozivne naprave velike snage, maskirane u pakovanju poklona", napominje DSP.

On je priznao da su ga u maju 2024. godine regrutovali ukrajinski vojni obaveštajci.

"Pristao je da sledi uputstva u vezi sa pripremanjem terorističkih napada na teritoriji Rusije, za novčanu nagradu", navela je FSB.

DSP je pojasnio da je eksplozivne naprave trebalo da budu detonirane nakon što su kuriri prijavili dostavu paketa primaocima. Glavno istražno odeljenje Istražnog komiteta za Moskvu pokrenulo je krivični postupak protiv Rusa za pokušaj terorističkog napada i nedozvoljen promet eksploziva i eksplozivnih naprava.

"Svi organizatori i saučesnici zločina, uključujući strane državljane, stavljeni su na poternicu i biće procesuirani u skladu sa ruskim zakonima", zaključuje FSB.

(Kurir.rs/TASS/Preneo: A.N.)

Bonus video:

00:23

RUSI UHAPSILI UKRAJINSKU ŠPIJUNKU: Pogledajte akciju FSB u gradu Uglih

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track