MISTERIOZNA SMRT U VOJSCI ŠOKIRALA SVET! Potporučnica nađena mrtva: Imala je modrice i posekotine na telu, a onda je SVE OTKRIVENO
Foto: Printscreen

isplivali detalji

MISTERIOZNA SMRT U VOJSCI ŠOKIRALA SVET! Potporučnica nađena mrtva: Imala je modrice i posekotine na telu, a onda je SVE OTKRIVENO

Planeta -

Vojska Ekvadora je 29. juna objavila vest da je potporučnica Aidita Ati Gavilanes ubijena, nakon što je njeno telo pronađeno tog jutra, u njenoj sobi, sa tragovima gušenja na njenom vratu.

Prema prvobitnom izveštaju vojske, uzrok smrti je "gušenje izazvano opstrukcijom disajnih puteva tokom spavanja".

Kako navode tamošnji mediji, Ati je živela u vojnoj zgradi Napo, u amazonskoj provinciji Orelana. Vojska Ekvadora je dan kasnije ispitala 18 ljudi iz ove ustanove, dok je tužilaštvo saopštilo da je pokrenut postupak i da će primeniti istražni protokol za femicid — protiv četiri vojnika je pokrenuta istraga, koje će procesuirati kao izvršioce i pomoćnike u ubistvu, njima je određen pritvor.

Oni su identifikovani kao Havijer Vaskez, Fredi Ajala, Johan Mendoza i Anhel Orosko.

"Ko nas brani ako nam ubijaju ćerke?"

Luis Ati, otac ubijene potporučnice, u intervjuu televiziji "TC" odbacio je objašnjenja ekvadorske vojske. Prema Atiju, rekli su mu da mu se, navodno, ćerka udavila od pića. Prema toj verziji, Aidita Ati je umrla nakon što je nakon žurke ostavljena da spava u svojoj sobi. Kako je rekao otac tragično ubijene devojke, o smrt ćerke je obavešten putem poruke na aplikaciji "Vocap" isti dan kada je i pronađena mrtva — tri sata nakon što je pronađena mrtva, u 6 ujutru.

"Bila je navodno silovana i ubijena, rekla mi je ćerka kroz suze. O kojim vojnicima je reč? Ko nas brani ako nam ubijaju ćerke?" rekao je Ati pozivajući na pravdu.

U istoj poruci mu je rečeno da je u petak, 28. juna, bio ispraćaj jednog podoficira, kome je prisustvovala i njegova ćerka. Prema njegovim saznanjima, žurka nije bila ovlašćena od strane vojske, iako je održana u kasarni u kojoj je živela i radila Aidita Ati, zajedno sa onima koji su navodno umešani u njenu smrt.

"Tada su se okolnosti promenile"

Prema verziji koju je dobio njen otac, Aidita Ati je napustila zabavu u petak popodne u 17.30 časova (po lokalnom vremenu) da bi se odmorila u svojoj spavaćoj sobi. Tada mu je rečeno da je "zaspala i da je sutradan pronađena mrtva", rekao je Luis Ati.

"Na sastanku u kasarni mi je rečeno da se moja ćerka napila i da je umrla usled trovanja od alkohola" naveo je Luis Ati za medije.

Luis Ati je tražio dozvolu da uzme stvari iz ćerkine sobe, ali su mu rekli da je zatvorena zbog istrage. Takođe, rečeno mu je da ne može da vidi svoju ćerku, nakon što je telo poslato na obdukciju.

"Tada su se okolnosti promenile, jer su mi dali drugu verziju smrti moje ćerke" naveo je Luis.

Rezultati obdukcije

Advokat porodice je otkrio da je Ati umrla nasilnom smrću, usled čega je došlo do mehaničkog gušenja, koje može nastati davljenjem, vešanjem, gušenjem jastukom, plastičkom kesom ili drugim predmetom, ili spoljnim pritiskom na grudni koš ili stomak usled prisustva sile.

Takođe, na telu su pronađene i modrice — na jagodicama obraza, posekotine na usnama i u predelu genitalija, dok su na telu pronađene i telesne tečnosti. Rezultat obdukcije se razlikuje od prvobitne verzije ekvadorske vojske da je preminula usled alkohola.

"Karakteristični elementi se*sualnog napada" dodao je advokat, koji je precizirao da porodica prikuplja više informacija jer nijedan član nije odobrio njenu autopsiju.

(Kurir.rs/Blic/Preneo: A.N.)

Bonus video:

04:51

KOME NAJVIŠE ODGOVARA SMRT NAVALJNOG? Ignjatović izneo šok tvrdnje: Žele da svet poveruje da PUTIN UBIJA SVE KO MU STANE NA PUT

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track