Snimak sa nadzorne kamere je šokantan: U tramvaju u Haleu u Nemačkoj dogodio se neverovatan incident kada se putnik (36) zaleteo i svom snagom udario penzionerku (84) u glavu.

foto: Polizei/Feuerwehr

- Sve se odigralo još 30. maja kada je u13:41 čovek jušao na liniju 1 i seo. Posle pet minuta okrenuo se ka penzionerki koja je sedela dijagonalno iza njega. U jednom trenutku muškarac ustaje i razgovara sa ženom držeći ruke ispred tela kao da se moli. Kako pokazuju snimci nadzornih kamera, stariji žena ističe na svom slušnom aparatu da ga nije razumela - objašnjava portparol policije Tomas Miler.

Kada ga je slučajno dodirnula drškom svog kišobrana, čovek je pobesneo, počeo da maše rukama, udara je u lice i nakratko se udaljava.

foto: Polizei/Feuerwehr

Ali to nije sve: na jednoj od sledećih stanica, on juriša i bez upozorenja je udara nogom u glavu, a potom izlazi iz voza kao da se ništa nije dogodilo. Dva minuta kasnije, 84-godišnjakinja je izašla iz tramvaja, potpuno omamljena.

- Osetila sam bol u levoj strani glave u blizini slepoočnice i udarila sam glavom o prozorsko staklo. Nakratko sam bila omamljena - rekla je ona policiji. Kasnije je odvedena na odeljenje intenzivne nege sa opasnim krvarenjem ispod vrha lobanje.

Nakon javne potrage preko medija, počinilac je sada identifikovan i reč je o muškarcu koji je već poznat policiji.

Kurir.rs/Bild

Bonus video:

Instagram/ Potegao nož na decu u tramvaju