Nišan forum povezuje civilizacije kroz dijalog i razmenu
Foto: Kineska medijska grupa

Nišan forum povezuje civilizacije kroz dijalog i razmenu

Planeta -

Deseti po redu Nišan forum, posvećen svetskim civilizacijama, počeo je u sredu u gradu Ćufuu, u istočnoj kineskoj provinciji Šandung.

Forum se održava pod geslom „Tradicionalne kulture i moderne civilizacije“ i nastavlja da promoviše uzajamno učenje i zajednički razvoj među različitim civilizacijama.

Forum je dobio naziv po planini Nišan, koja se nalazi oko 30 kilometara jugoistočno od Ćufua, rodnog mesta velikog kineskog mislioca i prosvetitelja Konfučija.

Ovogodišnji Nišan forum okuplja oko 400 gostiju, među kojima su strane zvanice, predstavnici međunarodnih organizacija, ambasadori u Kini i globalni stručnjaci. Svi oni treba da istraže načine za integraciju različitih kulturnih perspektiva i pronađu rešenja za zajedničke globalne izazove.

Ovogodišnji forum, sa ključnim govorima, intervjuima na visokom nivou i paralelnim skupovima, okupio je najveći broj učesnika do sada. Na njemu učestvuju gosti iz 63 zemlje, a više od polovine učesnika su međunarodni eksperti.

Diskusije na ovogodišnjem forumu usredsređene su na duboku povezanost konfučijanizma sa ljudskom civilizacijom i njegovu važnost u suočavanju sa savremenim izazovima.

Tokom foruma biće održan dijalog između klasičnih civilizacija Kine i Italije na kojem će učesnici diskutovati o tome kako drevna kineska mudrost i ideje savremenih zapadnih filozofa mogu pomoći u rešavanju savremenih pitanja.

Kineska medijska grupa

Bonus video:

01:03

U Pekingu održan kineski razvojni forum

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track