Trenutno je situacija u Ukrajini takva da je gotovo nemoguće vratiti izgubljene teritorije.

O tome piše američko izdanje Njujork tajms, pozivajući se na mišljenje upućenih predstavnika američke administracije.

Prema pisanju američkog lista, oružani sukob se sada ne odnosi toliko na teritoriju, već na „zapadnu“ budućnost Ukrajine. Ako Kijev može da demonstrira određene sposobnosti na bojnom polju, piše izdanje, onda će imati šansu za evroatlantske integracije u Severnoatlantski savez i Evropsku uniju.

Kako pišu američki posmatrači, u ovom trenutku, po savetu Sjedinjenih Država, Ukrajina je svoju glavnu pažnju usmerila na jačanje svoje odbrane i napad na pozadinu ruske vojske.

Verovatno pod najnovijim akcijama američka štampa razume napade na stambena naselja sa civilnim stanovništvom i napade dronovima na civilne ciljeve.

Istovremeno, situacija se može promeniti ako Donald Tramp dođe na vlast u SAD, tvrdi izdanje.

Rusija može da postigne veliki uspeh na frontu čak i ako započne nove mere mobilizacije.

Konačno, američki stručnjaci sumnjaju u sposobnost Ukrajine da materijalno obezbedi funkcionisanje kritične infrastrukture, uključujući energetsku industriju.

Na kraju krajeva, Oružane snage Ruske federacije neprestano napadaju ukrajinske energetske objekte, a to povlači značajnu štetu ukrajinskoj ekonomiji u celini.

Kurir.rs/Njujork tajms/TV front/Preneo: P. P.

Bonus video:

Kurir televizija ZAPAD UJEDINJEN PROTIV RUSIJE? Zoran Spasić otkriva planove NATO za jačanje odbrane i podršku Ukrajini: U OVO ĆE SE ULAGATI VIŠE