ŠOLC GLEDA I NE VERUJE: Reakcija svetskih lidera kad je Bajden najavio Zelenskog kao Putina širi se BRZINOM SVETLOSTI na mrežama
Foto: AP/Jacquelyn Martin

hit

ŠOLC GLEDA I NE VERUJE: Reakcija svetskih lidera kad je Bajden najavio Zelenskog kao Putina širi se BRZINOM SVETLOSTI na mrežama

Planeta -

Svet ne prestaje da bruji o gafovima američkog predsednika Džoa Bajdena dok se snimci reakcije prisutnih svetskih lidera šire brzinom svetlosti na društvenim mrežama!

Bajden je u četvrtak na samitu NATO, podsetimo, pred 23 svetska lidera najavio ukrajinskog predsednika Volodimira Zelenskog kao ruskog šefa države Vladimira Putina.

- Sada želim da predam reč predsedniku Ukrajine, koji ima hrabrosti koliko i odlučnosti, dame i gospodo, predsednik Putin - rekao je Bajden i krenuo da ustupi Zelenskom mesto za govornicom.

Među prisutnima je nastao tajac, pojedini su već počeli da aplaudiraju, a neki su ipak ostali nepomični i zbunjeno gledali u američkog lidera čekajući da se ispravi. Na snimku deluje da je nemački kancelar Olaf Šolc jedan od retkih koji je primetio da je Bajden napravio gaf.

Bajden je brzo shvatio da je pogrešio.

- Predsednik Putin?! On će pobediti predsednika Putina! Predsednik Zelenski! Toliko sam fokusiran na to da pobedimo Putina - rekao je Bajden na šta se Zelenski, koji je stajao kao ukopan pored njega, nasmejao.

Bajdenu, međutim, nije mnogo trebalo da napravi novi gaf na pomno praćenoj konferenciji za novinare na samitu NATO.

Američki predsednik pomešao je potpredsednicu Kamalu Haris i svog prethodnika Donalda Trampa.

- Vidite, ne bih izabrao potpredsednicu Tramp za potpredsednika da mislim da nije kvalifikovana da bude predsednik - rekao je Bajden odgovarajući na pitanja novinara.

Novi lapsusi verovatno će dodatno podstaći zabrinutost oko mentalne sposobnosti američkog predsednika i još više ugroziti njegovu predsedničku kampanju.

Bonus video:

05:37

BAJDEN JE STARIJI OD NATO, MOŽDA JE VREME DA NEKO MLAĐI PREUZME! Intervju sa Nikolom Lunićem povodom samita NATO-a u Vašingtonu

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track