KAKAV ŠOK U GRČKOJ: Turisti morali da PLIVAJU od obale do trajekta! Stvari i torbe držali iznad glava! (VIDEO)
Foto: Printskrin/Facebook

KAKAV ŠOK U GRČKOJ: Turisti morali da PLIVAJU od obale do trajekta! Stvari i torbe držali iznad glava! (VIDEO)

Planeta -

Posle snimaka sa grčke plaže Balos, na kojima se vidi turisti koji su morali da "zaplivaju" kako bi se ukrcali na trajekt, Ministarstvo pomorstva je donelo odluku da se pokrene izgradnja plutajuće platforme.

Naime, kako prenose tamošnji mediji, turisti su snimljeni kako nose svoje stvari u rukama iznad glave dok se probijaju od obale do trajekta, a potom "skaču" na platformu broda, pokušavajući bezbedno da se ukrcaju.

Pomoć im pružaju radnici trajekta i drugi turisti, kao i uže koje je sprovedeno do obale.

Oglasilo se Ministarstvo pomorstva

Prema informacijama kojima raspolažu tamošnji mediji, još juče je izgradnju plutajuće platforme odobrilo Ministarstvo pomorstva, kako bi se koristila za spajanje čamaca i obale.

- Na ovaj način je obezbeđen nesmetan iskrcaj turista u jednom od najlepših krajeva zemlje. Do izdavanja Plana upravljanja, kao i regulisanje pitanja univerzalne pristupačnosti, pristup posetilaca od plovnih vozila do plaže obavljaće se preko plutajućih platformi - navodi se, ali se dodaje da pomenuta platforma još nije postavljena.

Vredi napomenuti da Balos dnevno poseti 2.900 ljudi, dok naučnici ističu da su Balos, Lafonisi, Nacionalni park Samarija, spomenici prirode koji pored vrednosti za životnu sredinu i čoveka imaju ogromnu turističku vrednost, štite turizam celog zapadnog Krita.

Kurir.rs/Skaj.gr/Preneo: P. P.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja