OGLASIO SE ZELENSKI POSLE VELIKOG BAJDENOVOG GAFA: Američki predsednik ga predstavio kao PUTINA! "To je bila GREŠKA, ali..."
Foto: AP/Susan Walsh, screenshot

OGLASIO SE ZELENSKI POSLE VELIKOG BAJDENOVOG GAFA: Američki predsednik ga predstavio kao PUTINA! "To je bila GREŠKA, ali..."

Planeta -

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski komentarisao je gaf koji je njegov američki kolega Džo Bajden napravio pre nekoliko dana, kada ga je predstavio kao predsednika Rusije Vladimira Putina.

"To je bila greška", rekao je Zelenski novinarima po dolasku u Irsku danas.

- Amerika je dala veliku podršku Ukrajincima, možemo da zanemarimo neke greške - dodao je on.

Bajdenovi gafovi

- Dame i gospodo, predsednik Putin - rekao je Bajden prošle nedelje kada je predstavljao Zelenskog pre nego što je govorio na samitu NATO-a u Vašingtonu.

Iako se 81-godišnji Bajden brzo ispravio, još jedan u nizu njegovih gafova dodatno je podstakao spekulacije o njegovoj sposobnosti da obavlja funkciju uoči predsedničkih izbora u SAD u novembru.

Desetine Bajdenovih saveznika pozivaju ga da odstupi u korist mlađeg kandidata.

Zelenski posle Irske odlazi u Veliku Britaniju

Na sastanku sa irskim premijerom Sajmonom Harisom nakon sletanja u okrug Kler, Zelenski je zahvalio Irskoj "što je pružila gostoprimstvo za veliki broj ukrajinskih izbeglica“.

- Bili ste sa nama od samog početka ruske invazije - rekao je on.

"Gardijan" piše da će Zelenski sledeće nedelje posetiti Veliku Britaniju kako bi se pridružio svojim kolegama saveznicima na sastanku Evropske političke zajednice.

Zelenski traži podršku zapadnih zemalja usred žestoke ruske kampanje bombardovanja i kopnene ofanzive koja je izazvala pustoš u njegovoj zemlji.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track