ISPRAVKA Na slikama koje su kružile nije napadač na Trampa, internet trol prevario sve
Foto: X printscreen

ISPRAVKA Na slikama koje su kružile nije napadač na Trampa, internet trol prevario sve

Planeta -

Mnogi portali, među kojima i Kurir, objavili su fotografije mladića uz tvrdnju da prikazuju Thomasa Matthewsa Crooksa koji je izvršio atentat na Donalda Trumpa. Na fotografijama je, pak, neko drugi, piše raskrinkavanja.ba u svojoj analizi. Stoga pomenuti članak ispravljamo:

Naime, Tomas Metju Kruks (20) identifikovan je kao napadač koji je pokušao da izvrši atentat na bivšeg predsednika Amerike Donalda Trampa, ali su fotografije i snimak koje je objavio korisnik društvene mreže X čiji se nalog zvao “jewgazing” obišli mnoge medije, uveravajući ljude da se radi o atentatoru.

On je 14. jula na svom nalogu objavio fotografije i video u kojem tvrdi da je Thomas Matthew Crooks. Ove je objave naknadno obrisao i “zatvorio” svoj X profil za javnost. U videu se čulo "Mrzim Trampa"; a mediji među kojima i naš, citirali su ovog internet trola, predstavljajući ga kao navodnog atentatora.

Izvinjavamo se čitaocima na grešci.

Ovde pogledajte celu analizu i slike internet trola koje su kružile.

Kruks je 2022. godine završio srednju školu Betel Park, preneli su lokalni mediji, a zapisnici Savezne izborne komisije pokazuju da je donator naveden pod imenom Tomas Kruks sa istom adresom kao i napadač, u januaru 2021. godine dao donaciju od 15 dolara jednog organizaciji za političku akciju naklonjenoj Demokratskoj stranci.

CNN je sinoć kontaktirao Kruksovog oca koji je rekao da "pokušava da shvati šta se, dođavola, dešava", ali da će da "sačeka dok ne razgovara sa organima reda" pre nego što javno progovori o sinu.

Kruks je pucao na Trampa dok je bio na krovu obližnje zgrade van sigurnosnog perimetra mitinga, pre nego što su ga ubili agenti Tajne službe, prema navodima zvaničnika.

(Kurir.rs/Blic)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track