"BAJDENOVA VLAST NIJE POKUŠALA DA UBIJE TRAMPA, ALI..." Kremlj se oglasio o atentatu u Americi, neće biti telefonskog poziva
Foto: EPA / Yuri Kochetkov

REAKCIJA IZ RUSIJE

"BAJDENOVA VLAST NIJE POKUŠALA DA UBIJE TRAMPA, ALI..." Kremlj se oglasio o atentatu u Americi, neće biti telefonskog poziva

Planeta -

Kremlj je danas saopštio da ne veruje da je aktuelna američka administracija predsednika Džoa Bajdena odgovorna na pokušaj ubistva Donalda Trampa, bivšeg šefa Bele kuće, koji se dogodio juče u Pensilvaniji.

- Mi ne verujemo da su pokušaj eliminisanja i ubistva Trampa organizovale aktuelne vlasti. Ali, atmosfera (stvorena) oko kandidata Trampa isprovocirala je ono sa čime se Amerika sada suočava - kazao je novinarima Dmitrij Peskov, portparol ruskog predsednika Vladimira Putina.

On je dodao da je "nakon brojnih pokušaja da se kandidat Tramp ukloni iz političke arene - korišćenjem pravnih sredstava, sudova, tužilaca, pokušaja da se kandidat politički diskredituje i kompromituje - svim posmatračima sa strane bilo je očigledno da mu je život ugrožen".

Donald Tramp, Pensilvanija, pucnjava
foto: AP/Gene J Puskar

Rojters podseća da je američki predsednik Džo Bajden osudio napad, rekavši da u Americi nema mesta takvom nasilju.

Peskov je kazao da Putin ne planira da pozove telefonom Trampa u kontekstu ovog incidenta.

(Kurir.rs/Reuters/Preveo i priredio: N. V.)

Bonus video:

04:12

AMERIKANCI I BRITANCI UPOZORILI KREMLJ NA TERORISTE! Šok tvrdnje vojnog analitičara: Moskva je napravila 2 KOBNE GREŠKE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track