ZVANIČNI REZULTATI ISTRAGE: Atentator na Trampa delovao sam, koristio poluautomatsku pušku AR 556
Foto: High school yearbook photo

ZVANIČNI REZULTATI ISTRAGE: Atentator na Trampa delovao sam, koristio poluautomatsku pušku AR 556

Planeta -

Napadač Tomas Metju Kruks koji je sinoć pucao na bivšeg predsednika SAD i kandidata Republikanske stranke na predstojećim predsedničkim izborima Donalda Trampa delovao je sam, i koristio je legalno kupljenu pušku koju je kupio otac osumnjičenog, saopšteno je večeras iz FBI-a.

''Reč je o poluautomatskoj puški AR 556. FBI nije pronašao nikakve indicije da je osumnjičeni imao neke mentalne bolesti. Na napad se gleda i kao domaći teroristički akt i kao na pokušaj ubistva'', poručeno je iz američke agencije, a prenosi Rojters.

Navodi se da nema indicija da je napadač pucao na Trampa iz ideoloških razloga, a FBI pregleda naloge na društvenim mrežama, korušćeno oružje i DNK uzorke kao dokaze.

''Pretnje i pozivi na nasilje već su u porastu na internetu, a pogotovo nakon ovog događaja'', saopšteno je iz FBI.

Tramp je povređen u pucnjavi u subotu uveče tokom mitinga u Batleru u Pensilvaniji.

Kako je saopštila američka Tajna služba, naoružani napadač i najmanje jedan posetilac skupa su ubijeni, a još dve osobe koje su prisustvovale mitingu su teško povređene.

Federalni istražni biro saopštio je da je 20-godišnji Tomas Metju Kruks, koji je takođe ubijen, identifikovan kao osumnjičeni u pokušaju ubistva Trampa.

Kurir.rs/Rojters/Preneo: P. P.

Bonus video:

03:23

GRAĐANI SU UPOZORAVALI DA JE NEKO NA KROVU Vuković za Kurir detaljno analizira pokušaj atentata na Trampa: Ovo su posledice!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track