ORBAN DOSTAVIO PLAN ZA UKRAJINU! Evropske države dobile predlog za KONAČNO rešenje rata: "Ako želite mir, onda sada..."
Foto: EPA Jim Lo Scalzo

oglasio se mađarski premijer

ORBAN DOSTAVIO PLAN ZA UKRAJINU! Evropske države dobile predlog za KONAČNO rešenje rata: "Ako želite mir, onda sada..."

Planeta -

Mađarski premijer Viktor Orban uputio je liderima zemalja Evropske unije predloge o načinima rešavanja ukrajinskog sukoba po rezultatima svoje mirovne misije, tokom koje je od 2. do 11. jula posetio Rusiju, SAD i Ukrajinu. Prema rečima njegovog političkog savetnika i imenjaka Balaža Orbana, mađarski akcioni plan je na stolu svih evropskih šefova vlada.

Premijer je u pisanoj formi obavestio lidere Evropskog saveta o rezultatima prve faze pregovora, mirovnoj misiji i predlozima Mađarske. "Ako Evropa želi mir i želi da ima odlučujući glas u rešavanju vojnog sukoba i okončanju krvoprolića, onda sada mora da razvije i sprovede promenu svog političkog kursa", rekao je savetnik predsednika vlade u intervjuu za list "Mađar Nemzet".

Napomenuo je da je "Orbanov plan sada na stolu svakog premijera EU". Prema Balažu Orbanu, ovaj plan uključuje realističnu procenu situacije, realne ciljeve i odgovarajući raspored za akciju.

"Na tome se zasniva naš pristup", naglasio je savetnik šefa mađarske vlade.

(Kurir.rs/TASS/ Foto: Ilustracija/Preneo: A.N.)

Bonus video:

03:14

ORBAN VEĆ POSTIGAO JEDAN OD SKRIVENIH CLJEVA?! Analitičar naveo PRAVE motive posete Putinu i Siju koji se kriju iza mirovne misije

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track