Forenzička analiza ukazuje da je prilikom atentata na Donalda Trampa, bivšeg predsednika SAD koji je u subotu preživeo pokušaj ubistva na mitingu u Pensilvaniji, pucano iz tri oružja.

To je objavio CNN koji podseća da je Federalni istražni biro (FBI) juče saopštio da je atentator Tomas Metju Kruks (20) u subotu na Trampovom mitingu pucao sam.

Navodi se da prva tri hica odgovaraju oružju A, narednih pet oružju B, a poslednji "akustični impuls" stigao je od oružja C.

Ovo je zaključak audio analize koju su uradili Katalin Grigoras, direktorka Nacionalnog centra za forenzičku medicinu Univerziteta Kolorada i Kol Vajtkoton, viši profesionalni istraživač utoj instituciji.

screenshot-20240714-084334.jpg
screenshot X/HallockInc, screenshot X/rawsalerts 
foto: screenshot X/HallockInc, screenshot X/rawsalerts

Forenzički stručnjak Robert Mejher kazao je da je audio analiza potvrdila da je napadač bio na oko 110 do 120 metara od bine na kojoj se nalazio Tramp.

xxx01-ap-evan-vucci.jpg
AP/Evan Vucci 
foto: AP/Evan Vucci

Navodi se da je ovaj zaključak u skladu s analizom CNN da je napadač bio na krovu na udaljenosti od 120 do 150 metara od bine kada su pucnji odjeknuli.

(Kurir.rs/CNN/Preveo i priredio: N. V.)

Bonus video:

Kurir televizija  TOLIKO JE NAIVNO, DA NE ŽELIM DA TVRDIM... Dimitrijević bacio novo svetlo na atentat na Trampa! DA LI SU SLUŽBE DOPUSTILE PROPUST