MELANIJA STIŽE NA KONVENCIJU, BIVŠA STRIPTIZETA JE VEĆ TU: Na ključnom republikanskom skupu govori Trampov sin, a tu je i SNAJA
Foto: ANDREW CABALLERO-REYNOLDS / AFP / Profimedia, JEFF KOWALSKY / AFP / Profimedia, CHIP SOMODEVILLA / Getty images / Profimedia, MEGA / The Mega Agency / Profimedia, Giorgio Viera / AFP / Profimedia

NACIONALNA STRANAČKA KONVENCIJA U MILVOKIJU

MELANIJA STIŽE NA KONVENCIJU, BIVŠA STRIPTIZETA JE VEĆ TU: Na ključnom republikanskom skupu govori Trampov sin, a tu je i SNAJA

Planeta -

U Milvokiju danas počinje Republikanska nacionalna konvencija na kojoj će bivši američki predsednik Donald Tramp biti zvanično imenovan za stranačkog kandidata za predsedničke izbore u novembru.

To će biti samo formalnost pošto je Tramp na unutarstranačkim izborima već obezbedio glasove 2.265 republikanskih delegata, što mu je dovoljno za nominaciju.

1 / 6 Foto: Patrick T. Fallon / AFP / Profimedia

Konvencija u Viskonsinu traje četiri dana, a očekuje se da će se Tramp skupu obratiti na samom kraju, u četvrtak uveče, a pre toga bi trebalo da otkrije ime svog potpredsednuičkog kandidata.

BBC navodi da će na konvenciji govoriti njegov sin Donald Tramp Mlađi, kao i Niki Hejli, bivša guvernerka Južne Karoline, koja je bila ljuti rival bivšem šefu Bele kuće tokom unutarstranačkih izbora.

Prvobitno se očekivalo da će Hejli ove godine preskočiti učešće na Republikanskoj nacionalnoj konvenciji, ali je nakon atentata koji je Tramp u subotu preživeo na mitingu u Pensilvaniji objavljeno da će ona ne samo učestvovati, već i održati i govor na stranačkom skupu.

Donald Tramp Mlađi
Donald Tramp Mlađifoto: Giorgio Viera / AFP / Profimedia

Među drugim najavljenim govornicima su Mardžori Tejlor Grin, kongresmenka iz Džordžije, kao i Keri Lejk, republikanska kandidatkinja za Senat.

Konvenciji u Milvokiju bi trebalo da se obrati i Ron Desantis, guverner Floride koji je takođe bio protivnik Trampu za stranačku predsedničku nominaciju.

Lara Tramp
Lara Trampfoto: JEFF KOWALSKY / AFP / Profimedia

Planirano je da govore i nestranačke ličnosti kao što je Dejna Vajt, šef Ultimejt fajt šampionata (UFC) i Taker Karlson, bivši voditelj Foks njuza.

Amber Rouz
Amber Rouzfoto: ANDREW CABALLERO-REYNOLDS / AFP / Profimedia

Lara Tramp, snaja bivšeg američkog predsednika i kopredsednica Republikanskog nacionalnog komiteta, najavila je među govornicima Amber Rouz, nekadašnju striptizetu i učesnicu rijalitija, koja je i bivša devojka Kanjea Vesta.

Amber Rose
foto: CHIP SOMODEVILLA / Getty images / Profimedia

Američki mediji su objavili da bi konvenciji trebalo da prisustvuje Melanija Tramp, bivša prva dama SAD, koja se retko pojavljuje u javnosti.

Melanija Tramp
Melanija Trampfoto: MEGA / The Mega Agency / Profimedia

Nje nije bilo u studiju CNN tokom TV debate Trampa sa demokratskim predsednikom Džoom Bajdenom održane 27. juna, a nije prisustvovala ni suđenjima koje je njen muž imao ranije ove godine.

(Kurir.rs/BBC/Preveo: N. V.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track