"ON JE TRAMPOV KLON, NE VIDIM RAZLIKU": Bajden kaže da je "POGREŠIO" porukom da treba staviti "METU" na republikanskog rivala
Foto: AP/Evan Vucci, EPA/Caroline Brehman, AP/Jeff Dean

KOMENTARISAO DŽEJ DIJA VENSA, POTPREDSEDNIČKOG KANDIDATA

"ON JE TRAMPOV KLON, NE VIDIM RAZLIKU": Bajden kaže da je "POGREŠIO" porukom da treba staviti "METU" na republikanskog rivala

Planeta -

Američki predsednik Džo Bajden izjavio je da je "pogrešio" što je rekao da želi da stavi "metu" na Donalda Trampa, bivšeg šefa Bele kuće i svog rivala na izborima u novembru.

On je ipak u intervjuu za NBC njuz tvrdio da je rečnik koji je Tramp koristio u predizbornim govorima bio još zapaljiviji.

Bajden je upozorio da Tramp i dalje predstavlja pretnju po demokratske institucije.

AP navodi da je izjavu o tome da na Trampa treba staviti "metu" Bajden dao prilikom prošlonedeljnog privatnog konferencijskog poziva sa donatorima, u trenutku kada se predsednik SAD trudio da ojača poljuljanu podršku za svoju kandidaturu u Demokratskoj partiji.

Džo Bajden, Bajden
foto: EPA Bonnie Cash Pool

Tokom tog razgovora Bajden je poručio da je "završio" sa pričom o lošem nastupu koji je imao u TV duelu sa Trampom 27. juna i da je "vreme da se Trampu stavi meta".

Tramp je proteklog vikenda bio meta atentata na mitingu u Pensilvaniji, gde je on proeživeo, ali je stradao čovek iz publike i teško su ranjene još dve osobe, a snajperisti Tajne službe likvidirali su napadača Tomasa Kruksa (20).

Donald Tramp
foto: AP

U intervjuu NBC njuzu Bajden je oštro reagovao na Trampovu odluku da za republikanskog kandidata za potpredsednika SAD odabere Džej Dija Vensa, mladog senatora iz Ohaja.

Džej Di Vens
Džej Di Vensfoto: AP/Stefan Jeremiah

- On je Trampov klon. Ja ne vidim nikakvu razliku - kazao je Bajden i dodao da se Vens drži iste politike kao i Tramp kada su u pitanju teme abortusa, poreza i klimatskih promena.

(Kurir.rs/AP/Preveo i priredio: N. V.)

Bonus video:

03:05

TRAMP PRVI PUT U JAVNOSTI POSLE ATENTATA Nasmejan sa zavojem na uvu, gestikulira i diže pesnicu! Masa uzvikivala ove 2 reči

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track