POLICIJA U 5 UJUTRU ZATEKLA DEČAKA S RANCEM NA AUTO-PUTU Hodao uz ivicu, pa ŠOKIRAO PRIZNANJEM: "Roditelji nisu imali pojma"
Foto: Shutterstock

POLICIJA U 5 UJUTRU ZATEKLA DEČAKA S RANCEM NA AUTO-PUTU Hodao uz ivicu, pa ŠOKIRAO PRIZNANJEM: "Roditelji nisu imali pojma"

Planeta -

Slovenska policija je oko 5 sati ujutro na auto-putu između čvorova Trebnje i Mirna Peč, nakon dojave jednog vozača, zatekla dete s ruksakom, koje je objasnilo da je iz Trebnja krenulo peške kod prijatelja u Novo Mesto, javlja RTV Slovenije.

Kako je saopšteno iz Policijske uprave Novo Mesto, nešto iza 5 sati vozač ličnog automobila dojavio im je da je primetio dete kako hoda auto-putem. Trebanjski policajci odmah su reagovali, provozali se trasom i između čvorišta Trebnje i Mirna Peč i primetili dete s ruksakom kako ide uz ivicu auto-puta.

Odveli su ga u stanicu, gde su čuli objašnjenje zašto se dečak odvažio na ovaj put. Pojasnio je da je u ranim jutarnjim satima doneo odluku da će maksimalno iskoristiti dan odmora i iz Trebnja otići u posetu prijatelju u Novo Mesto.

Kako je rekla policija, njegovi roditelji nisu znali ništa o njegovom poduhvatu da pešači do Novog Mesta, a još manje da je za pešačenje izabrao auto-put.

Obavestili su zabrinutog oca koji je odmah došao u stanicu i rekao da je spavao te da nije ni znao da je dečak otišao od kuće.

"Sve je dobro što se dobro svrši. Policija takođe zahvaljuje pažljivom vozaču koji nas je obavestio o ponašanju mališana i pomogao da incident sigurno privedemo kraju", napisali su.

Kurir.rs/Jutarnji.hr

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track