OTAC OSTAVIO ĆERKU U VRELOM AUTOMOBILU I OTIŠAO DA IGRA IGRICE Devojčica umrla, telo našla majka kad se vratila sa posla
Foto: Facebook

OTAC OSTAVIO ĆERKU U VRELOM AUTOMOBILU I OTIŠAO DA IGRA IGRICE Devojčica umrla, telo našla majka kad se vratila sa posla

Planeta -

Sumnja se da je otac iz Arizone igrao plejstejšn nakon što je ostavio svoju dvogodišnju ćerku u vrelom autu da umre.

Kristofer Šoltes (37) uhapšen je u petak i optužen je za ubistvo drugog stepena i zlostavljanje dece zbog njen smrti. Konzola za igranje je zaplenjena prilikom pretresa njegovog doma u Marani.

Šoltes je rekao policiji da je svoju ćerku ostavio u njenom sedištu u vozilu jer nije želeo da je budi oko 30 minuta.

Ali novi dokazi koje su izneli tužioci sugerišu da je devojčica zapravo bila u autu tri sata. Vreme napolju je bilo vrelo, bilo je više od 40 stepeni, a automobil je bio parkiran na direktnom suncu. Šoltesova doktorka supruga Erika stigla je kući oko 16 časova, pitala gde je devojčica i pronašla je mrtvu u kolima, tvrdi se.

Otac, Devojčica, Automobil
foto: Pima County Sherifi s Departmen

Šoltesova supruga Erika mu je poslala poruku sa rečima: 'Rekla sam ti da prestaneš da ih ostavljaš u kolima, koliko sam ti puta rekla.'

Kasnije je dodala: 'Izgubili smo je, bila je savršena.'

Šoltes je odgovorio: „Dušo, izvini! Kako sam mogao ovo da uradim. Ubio sam našu bebu, ovo ne može biti stvarno.'

A Šoltesovo drugo dvoje dece, od devet i pet godina, reklo je policiji da je Šoltes sve troje braće i sestara redovno ostavljao same u vozilu.

Otac troje dece rekao je policiji da je ostavio klima uređaj u automobilu da radi, ali je bio svestan da će se automatski isključiti nakon otprilike 30 minuta na osnovu prethodnog iskustva.

Dok je policiji rekao da je stigao kući sa Parkerom oko 14.30, na obližnjim snimcima nadzora se vidi kako njegovo vozilo stiže u kuću oko 12.53.

Tek nešto posle 16 časova, kada je Šoletsova žena stigla u kuću i pitala gde je Parker, devojčica je pronađena u autu.

U ponedeljak je Erika Šoltes nazvala je smrt svoje ćerke „velikom greškom“ dok je molila sudiju iz Tuskona da preispita mogućnost puštanja njenog muža do sledećeg saslušanja u avgustu.

Sudija je uvažio zahtev – pristao je da osumnjičenog pusti na slobodu do sledećeg saslušanja sledećeg meseca.

Kurir.rs/Dejli mejl

Bonus video:

04:15

AKO PRIMETITE OVO NA AUTOMOBILU, NE ČAČKAJTE NIŠTA Ekspert: Kola su izložena ogromnim vrućinama, odozgo bije 40, odozdo PLUS 50

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track