KINEZI I RUSI SU SPREMNI! Započete pomorske vojne vežbe u Južnom kineskom moru: OVO je odgovor NATO?
Foto: EPA / US Navy

zaoštrava se

KINEZI I RUSI SU SPREMNI! Započete pomorske vojne vežbe u Južnom kineskom moru: OVO je odgovor NATO?

Planeta -

Kina i Rusija započele su pomorske vežbe gađanja u Južnom kineskom moru, saopštili su ruski i kineski državni mediji, pri čemu su dve zemlje ojačale vojne i trgovinske veze poslednjih godina nakon uvođenja sankcija SAD-a.

Ceremonija otvaranja rusko-kineske pomorske vežbe "Pomorska saradnja - 2024." održana je u kineskoj luci Žanjiang, objavilo je rusko ministarstvo odbrane na Telegramu.

Tokom svojih morskih manevara, posade brodova ruske Pacifičke flote i mornarice Narodnooslobodilačke vojske Kine (PLA) trebalo je da izvedu zajedničke vežbe protivvazdušne odbrane i protivpodmorničke vežbe uz učestvovanje mornaričkog protivpodmorničkog vazduhoplovstva PLA-a, saopštilo je rusko ministarstvo odbrane.

Obe zemlje bi trebalo da rasporede najmanje po tri plovila za trodnevne vežbe, objavile su kineske državne novine Global Tajms, pozivajući se na mornaricu Narodnooslobodilačke vojske.

(Kurir.rs/Index/Foto: Ilustracija/Preneo: A.N.)

Bonus video:

03:37

AKO UKRAJINA IZGUBI, OHRABRIĆE SE DRUGI AUTORITARNI REŽIMI Biljana Šahrimanjan Obradović: Kina je prepoznata kao RUSKI SAVEZNIK

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track