TRAMP NEOČEKIVANO SPOMENUO KINU I RUSIJU! Bivši predsednik SAD komentarisao odnose zemalja, a onda je za sve okrivio Bajdena
Foto: ANGELA WEISS / AFP / Profimedia

šok

TRAMP NEOČEKIVANO SPOMENUO KINU I RUSIJU! Bivši predsednik SAD komentarisao odnose zemalja, a onda je za sve okrivio Bajdena

Planeta -

"Američki predsednik Džo Bajden doprineo je približavanju odnosa Rusije i Kine" rekao je Donald Tramp u intervjuu za Blumberg.

"Znate, pre tri i po godine dozvolili smo da se desi najgora stvar jer je Bajden glup čovek. On je naterao Rusiju i Kinu da se "venčaju". Onda su uzeli svog malog brata, Iran, a potom su preuzeli Severnu Koreju", rekao je on.

Tramp je takođe naglasio da će zbog Bajdenove nesposobnosti, u narednih pet meseci pred američke izbore, svet biti na ivici nuklearne katastrofe velikih razmera.

Sve su veći pozivi među demokratama da se nominuje drugi kandidat koji bi zamenio Bajdena nakon njegove neuspele debate sa Trampom.

Teoretski, stranka će imati takvu priliku na kongresu u avgustu, ali će u praksi biti teško izbaciti pobedničkog predsednika iz trke ako ne odbije da učestvuje. Istovremeno, političar kaže da namerava da ostane u trci i da ide do kraja.

Druga debata Bajden-Tramp zakazana je za 10. septembar. Američki predsednički izbori održaće se 5. novembra.

(Kurir.rs/TASS/Preneo: A.N.)

Bonus video:

00:52

TRAMP ĆE SE PONAŠATI KAO ZORO OSVETNIK, NAJAVIO NAPAD NA VAŠINGTONSKU MOČVARU Jakšić: Pominje se Bajden i njegova porodica

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track