POZVALA 5 POSLOVNIH PARTNERA NA ČAJ. UBRZO SU SVI BILI MRTVI Misterija 6 tela u luksuznom hotelu je rešena i svet je u šoku
Foto: Privatna Arhiva, EPA Royal Thai Police Handout, AP Chatkla Samnaingjam

POZVALA 5 POSLOVNIH PARTNERA NA ČAJ. UBRZO SU SVI BILI MRTVI Misterija 6 tela u luksuznom hotelu je rešena i svet je u šoku

Planeta -

Misterija oko šest mrtvih turista u luksuznom hotelu u tajlandskoj prestonici Bangkoku je rešena: Bilo je to hladnokrvno petostruko ubistvo uz topli čaj. Ubica je na kraju sebi oduzela život.

Tela trojice muškaraca i tri žene (od 37 do 56 godina) iz Vijetnama otkrila je sobarica u sobi na petom spratu luksuznog hotela u utorak uveče oko 17 časova. Nije bilo znakova nasilja. Pljačka i ubistvo su takođe brzo isključeni. Na stolu je bila netaknuta hrana. Sve šoljice za čaj i kafu u sobi su bile iskorišćene.

Šoljice čaja su bile prazne
Šoljice čaja su bile praznefoto: EPA Royal Thai Police Handout

Nakon ispitivanja svedoka i ćerke jednog od poginulih, tajlandska policija je sada objavila prve rezultate istrage.

- Radilo se o velikim dugovima - rekao je general-major. Svih šest mrtvih bili su poslovni partneri.

Šerin Čong (56), Vijetnamka sa američkim pasošem, identifikovana je kao ubica. Kako se navodi, Čong i još pet mrtvih ljudi su zajedno investirali u veliki građevinski projekat u Vijetnamu. Ali projekat je propao, Šerin Čong je tužilo ostalih pet i trebalo je da se pojavi na sudu u Vijetnamu za dve nedelje.

Šerin Čong
Šerin Čongfoto: Privatna Arhiva

Prema policiji, u pitanju je iznos bio je ekvivalentan mnogim milionima tajlandskih bata (1 milion je ekvivalentan 25.000 evra). Da bi izbegla ovo suđenje, Čong je pozvala pet drugih žrtava na izmirenje duga u Tajland.

Hrana je bila netaknuta
Hrana je bila netaknutafoto: EPA Royal Thai Police Handout

Šest učesnika je otputovalo u Bangkok 13. i 14. jula, gde su se prijavili u sobe 708, 709, 726 i 727 na 7. spratu hotela. Polazak i odjava za sve sobe zakazani su za 15. jul.

Ali pregovori su očigledno bili neuspešni. Na dan polaska, pod izgovorom da želi da progovori poslednji put i traži rešenje, Čong je pozvala svih pet poverilaca na obrok u vilu Pool 502 na petom spratu. Odatle je naručila hranu za sve od posluge u sobu i dve srebrne termos boce napunjene toplom vodom za pripremu čaja. Začinila je čaj cijanidom.

Bankog, Tajland, Ubistvo, bankog
foto: AP Chatkla Samnaingjam

Pet nesuđenih žrtava nije imalo šanse: samo jedan do dva miligrama cijanovodonika po kilogramu telesne težine je fatalan. Disanje je paralizovano i srce staje. Nekim žrtvama je išla pena na usta, navodi policija.

Sledećeg dana tela je otkrila sobarica.

Kurir.rs/Bild

Bonus video:

03:15

NISMO SE OTROVALI NA MRTVO, ALI ĆE NAM OSTATI TRAJNE POSLEDICE! Toksikolog Kovačević: Udisali smo čestice manje od 5 mikrona

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track