RUSI UZVRATILI UDARAC: Oborili 33 bespilotne letelice i potopili 10 besposadnih čamaca kod Krima (VIDEO)
Foto: Printscreen Twitter

RUSI UZVRATILI UDARAC: Oborili 33 bespilotne letelice i potopili 10 besposadnih čamaca kod Krima (VIDEO)

Planeta -

Ukrajina je 2024. godine intenzivira napade na teritoriju Rusije, pogađajući energetske lokacije i pogranične oblasti, uključujući i poluostrvo Krim.

Rusija je preko noći oborila 33 ukrajinske bespilotne letelice iznad Krima i 10 pomorskih dronova koji su se kretali ka poluostrvu, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

„Dežurni sistemi protivvazdušne odbrane uništili su i presreli 33 bespilotne letelice iznad… Krima“, navodi ministarstvo na svom Telegram kanalu, dodajući da su snage „u Crnom moru uništile 10 pomorskih dronova koji su se kretali ka poluostrvu Krim“.

Guverner Sevastopolja Mihail Razvožajev rekao je ranije danas da je buka koja se čuje u gradu na Krimu povezana sa odmazdom ruske vojske „na pokušaj napada površinskog drona“.

Krajem prošlog meseca Moskva je optužila Ukrajinu da je izvela napad na Krim koristeći američke rakete, ubivši najmanje četiri osobe, uključujući dvoje dece, i ranjavajući više od 150, prema lokalnim vlastima. Dve bespilotne letelice su takođe neutralisane tokom noći u regionu Brjanska na zapadu Rusije, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

“Nije bilo žrtava ili štete“, napisao je danas lokalni guverner Aleksandar Bogomaz na Telegramu.

dron
foto: Printscreen Twitter

Ukrajina je tokom godine pojačala svoje napade na tu teritoriju Rusije, ciljajući kako na energetske lokacije za koje kaže da snabdevaju rusku vojsku, tako i na gradove i sela odmah preko granice i na Krimu.

Obe strane su u velikoj meri koristile dronove od početka sukoba u februaru 2022. godine.

Kurir.rs/TV Front/Preneo: P. P.

Bonus video:

01:04

NOVI NAPAD DRONOVIMA NA RUSIJU: Moskva tvrdi da je presrela sve letelice

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track