ŠOK U AMERICI! DEMOKRATE KUPUJU VREME: Odložili glasanje o nominaciji Bajdena za predsedničke izbore
Foto: EPA Steve Apps

ŠOK U AMERICI! DEMOKRATE KUPUJU VREME: Odložili glasanje o nominaciji Bajdena za predsedničke izbore

Planeta -

Američka Demokratska partija odlučila je da odloži onlajn glasanje o nominaciji Džoa Bajdena za predsedničke izbore za početak avgusta.

„Šumer i Džefris, obojica iz Njujorka, privatno su ubedili partijske zvaničnike da odlože početak nominacije gospodina Bajdena za nedelju dana, produžavajući debatu o održivosti njegove kandidature“, piše Njujork tajms, prenosi RIA Novosti.

Predsednik Bajden je poslednjih dana postao prijemčiviji za argumente zašto ne bi trebalo da traži reizbor pošto su mu dva najviša kongresna lidera njegove stranke privatno rekli da su duboko zabrinuti za njegove izglede.

Bajden nije dao nikakve naznake da je promenio mišljenje o ostanku u trci, saopštile su demokrate.

Džo Bajden
foto: EPA Steve Apps

Posle neuspeha aktuelnog šefa države u debati sa Donaldom Trampom, među demokratama su sve češći pozivi da se nominuje još jedan kandidat.

Potpredsednica Kamala Haris smatra se najverovatnijom .

Stranka će imati teorijsku priliku da promeni kandidate na svom kongresu u avgustu. U praksi će biti teško ukloniti aktuelnog predsednika koji pobedi na izborima iz trke osim ako on sam ne odbije da učestvuje.

Sam Bajden je izjavio da namerava da ide do kraja, pošto nema boljih kandidata od njega.

Istovremeno, političar tvrdi da je Haris apsolutno spreman da postane predsednik ako ne bude u stanju da u potpunosti odsluži svoj drugi mandat.

Kurir.rs/RIA Novosti/Preneo: P. P.

Bonus video:

05:37

BAJDEN JE STARIJI OD NATO, MOŽDA JE VREME DA NEKO MLAĐI PREUZME! Intervju sa Nikolom Lunićem povodom samita NATO-a u Vašingtonu

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track