RUSIJA O TRAMPOVOM PLANU ZA KRAJ RATA U UKRAJINI: Budimo realni, već je davao ambiciozne izjave o bliskostočkoj krizi, ali...
Foto: ANGELA WEISS / AFP / Profimedia

RUSIJA O TRAMPOVOM PLANU ZA KRAJ RATA U UKRAJINI: Budimo realni, već je davao ambiciozne izjave o bliskostočkoj krizi, ali...

Planeta -

Rusko ministarstvo spoljnih poslova podseća da jeDonald Tramp tokom svog predsedništva 2017-2021 takođe davao ambiciozne izjave o rešavanju bliskoistočnog konflikta, ali to nije učinio.

Rusija je rekla da tvrdnju Donalda Trampa da bi mogao brzo da okonča rat u Ukrajini treba posmatrati realno, s obzirom da je obećao mirovni proboj na Bliskom istoku, ali ga nije postigao.

Portparolka Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova rekla je u četvrtak da je Moskva primetila izjave Trampa, koji se kandiduje protiv predsednika Džoa Bajdena na američkim izborima u novembru, i njegovog novoimenovanog potpredsednika Džej Di Vensa.

Donald Tramp, Pokušaj Atentata, Pensilvanija
foto: AP Evan Vucci

"Videli smo izjave — Tramp je rekao da će rešiti sukob u roku od 24 sata, zatim je Vens rekao da je Kina veći problem za Sjedinjene Države od sukoba Rusije i Ukrajine", rekla je Zaharova novinarima i dodala:

"Neophodno je razdvojiti predizbornu retoriku od izjava vladinih zvaničnika koji imaju odgovarajuća ovlašćenja. Ako govorimo o tome da li je moguće rešiti sukob, budimo realni".

Zaharova je rekla da je Tramp tokom svog predsedničkog mandata 2017-2021 davao ambiciozne izjave o rešavanju bliskoistočnog konflikta.

"Prilično dugo su se pripremali za ’dogovor veka‘, ali on se ničim nije završio, a pod Bajdenom se, naprotiv, dogodila kolosalna istorijska tragedija", rekla je ona, misleći na brutalni izraelski rat protiv Rat u Gazi.

Kurir.rs/Trtworld/Preneo: P. P.

Bonus video:

00:52

TRAMP ĆE SE PONAŠATI KAO ZORO OSVETNIK, NAJAVIO NAPAD NA VAŠINGTONSKU MOČVARU Jakšić: Pominje se Bajden i njegova porodica

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track