BAJDEN SE U SAMOIZOLACIJI POMIRIO SA SUDBINOM, POVLAČI SE IZ TRKE? Njemu blizak guverner kaže da su naredna 72 SATA ODLUČUJUĆA
Foto: Kent Nishimura / AFP / Profimedia

AMERIČKI PREDSEDNIK ZARAŽEN KORONAVIRUSOM

BAJDEN SE U SAMOIZOLACIJI POMIRIO SA SUDBINOM, POVLAČI SE IZ TRKE? Njemu blizak guverner kaže da su naredna 72 SATA ODLUČUJUĆA

Planeta -

Američki predsednik Džo Bajden, koji se nalazi u samoizolaciji u svojoj kući u saveznoj državi Delaver nakon što je zaražen koronavirusom, nalazi se i dalje pod ogromnim pritiskom da istupi iz trke za Belu kuću.

Britanski list Indipendent prenosi navode neimenovanog guvernera bliskog Bajdenovom izbornom štabu za CNN da su "naredna 72 odlučujuća".

- Ovo ne može još dugo ovako - poručio je taj guverner.

Bajden je tokom tri nedelje od katastrofalnog nastupa u TV debati sa Donaldom Trampom, republikanskim kandidatom, odbijao sve glasnije pozive iz svoje Demokratske partije da ustupi mesto mlađem kandidatu koji bi suprotstavio bivšem predsedniku na novembarskim izborima.

Džo Bajden
foto: EPA/Caroline Brehman

Navodi se da je Bajden postajao sve izolovaniji i oslanjao se samo na mali krug najodanijih savetnika.

Senator Džon Tester juče se pojavio kao poslednji demokrata koji je javno pozvao Bajdena da odustane od kandidature, čime se pridružio uticajnim stranačkim ličnostima poput bivšeg predsednika Baraka Obame, nekadašnje predsedavajuće Predstavničkog doma Kongresa Nensi Pelosi i vođe demokratske većine u Senatu Čaka Šumera, koji su to učinili iza scene.

Izvor CNN je kazao da je Bajden sada postao "prijemčiviji" u vezi sa pozivima da se povuče iz trke, a američki sajt Aksios je objavio da bi to moglo da se desi već ovog vikenda.

(Kurir.rs/The Independent/Yahoo/News/Preveo i priredio: N. V.)

Bonus video:

05:37

BAJDEN JE STARIJI OD NATO, MOŽDA JE VREME DA NEKO MLAĐI PREUZME! Intervju sa Nikolom Lunićem povodom samita NATO-a u Vašingtonu

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track