MOSKVA ZAPRETILA: Preduzećemo mere kao odgovor na sve veći broj NATO brodova u Crnom moru
Foto: AP, 16.03.2015.

MOSKVA ZAPRETILA: Preduzećemo mere kao odgovor na sve veći broj NATO brodova u Crnom moru

Planeta -

Rusija će preduzeti mere da obezbedi svoju bezbednost kao odgovor na pojačano prisustvo brodova NATO-a u regionu Crnog mora. Ovo je saopštio pres-sekretar ruskog predsednika Dmitrij Peskov.

Ovako je predstavnik Kremlja prokomentarisao novu strategiju pomorske bezbednosti Ukrajine koja predviđa stalno prisustvo NATO snaga u Crnom moru.

Peskov je rekao da prisustvo brodova NATO-a, uključujući Bugarsku i Rumuniju, obe primorske zemlje i članice NATO-a, predstavlja dodatnu pretnju Rusiji.

Odgovarajući na pitanje o delovanju Ruske Federacije u uslovima povećane koncentracije NATO brodova u Crnom moru, Peskov je rekao: „Naravno, Rusija će preduzeti sve neophodne mere da obezbedi sopstvenu bezbednost.

Podsetimo, Bezbednost Crnog mora je goruće pitanje za Gruziju i NATO, istakao je generalni sekretar na sastanku sa gruzijskim premijerom Iraklijem Kobahidzeom. Osim toga, Stoltenberg i Kobahidze su razgovarali o pitanjima saradnje između Gruzije i Severnoatlantske alijanse.

Prema rečima premijera, Gruzija je jedan od najpouzdanijih i najlojalnijih partnera NATO-a, piše agencija TASS .

Prethodno je Stoltenberg priznao da je oružje NATO-a korišćeno za napad na ruske brodove. Generalni sekretar je uveren da su ukrajinske oružane snage uspele da „povrate rusku Crnomosku flotu“.

Kurir.rs/TASS

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track