PUTINOV NAJVERNIJI SARADNIK 30 GODINA NA VLASTI: Aleksandar Lukašenko tri decenije na mestu predsednika Belorusije
Foto: EPA Ramil Sitdikov Sputnik, EPA Belarus President Press Servic, Shutterstock

PUTINOV NAJVERNIJI SARADNIK 30 GODINA NA VLASTI: Aleksandar Lukašenko tri decenije na mestu predsednika Belorusije

Planeta -

Ruski lider Vladimir Putin čestitao je beloruskom predsedniku Aleksandru Lukašenku 30. godišnjicu mandata, istakavši njegov značajan autoritet među svojim sunarodnicima.

"Poštovani Aleksandre Grigorijeviču, primite moje najsrdačnije čestitke povodom vaše 30. godišnjice na mestu predsednika. Čitava moderna istorija Belorusije, obeležena izgradnjom savremenih državnih institucija i značajnim uspesima u društvenoj i ekonomskoj sferi, neraskidivo je povezana sa vašim imenom", naveo je Putin u čestitki objavljenoj na sajtu Kremlja.

Predsednik RF je ukazao da su beloruski birači Lukašenku već šest puta zaredom poverili najviši državni položaj, što nesumnjivo svedoči o njegovom ogromnom autoritetu među svojim sunarodnicima.

Putin je ukazao i na Lukašenkov lični doprinos razvoju prijateljskih odnosa i saradnje između Rusije i Belorusije, formiranju i jačanju Unije, kao i unapređenju obostrano korisnih integracionih procesa na evroazijskom prostoru.

"Biće mi drago da nastavimo naš konstruktivan, drugarski dijalog i bliski zajednički rad u korist bratskih naroda Rusije i Belorusije. Od srca vam želim dobro zdravlje, prosperitet i uspeh u vladinim aktivnostima", zaključio je ruski lider.

Kurir.rs/RT/Preneo: P. P.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track