Oporavak bivšeg američkog predsednika Donalda Trampa nakon pokušaja atentata u Pensilvaniji napreduje kako je očekivano, saopštio je Trampov bivši lekar Roni Džekson.

Džekson je poslao pismo Predstavničkom domu Kongresu SAD u kojem izlaže proces oporavka bivšeg američkog lidera, a dokument je objavio Tramp na svojoj stranici na društvenoj mreži "Istina".

- Bivši predsednik Donald Tramp je dobro i oporavlja se kako se i očekivalo od prostrelne rane - naveo je Džekson.

Džekson je u pismu naveo da je pregledao Trampa u Nju Džersiju, gde je bivši predsednik doleteo nekoliko sati nakon pokušaja atentata.

Metak je, ukazao je doktor, ostavio ranu od 2 cm na uhu, s obzirom na prirodu i veličinu rane, nije potrebno da se šije. Otok je posle povrede splasnuo.

Istovremeno, primetio je Džekson, Trampova rana povremeno krvari, pa će mu neko vreme biti potreban zavoj.

Džekson je nagovestio da ne namerava da se vraća na mesto lekara i da će dodatne preglede po potrebi obaviti sadašnji doktor.

Istovremeno, obavestio je Kongres da namerava da prisustvuje Trampovom mitingu u Mičigenu i da je spreman da pruži medicinsku pomoć političaru ako bude potrebno.

(Kurir.rs/TASS/Preneo: Đ. M.)

Bonus video:

Reuters TRAMP SPREMA AMERIKU ZA TREĆI SVETSKI RAT? Najavio gradnju GVOZDENE KUPOLE! - "Da nijedan neprijatelj ne može da nas pogodi!"