TRAMP PRVI PUT PRIČAO O "PUČU" DEMOKRATA PROTIV BAJDENA: Odgovorio je kratko, a onda se umešao njegov glavni saradnik
Foto: Justin Lane / UPI / Profimedia, AP Gerald Herbert

IZJAVA republikanskih kandidata ZA FOKS NJUZ

TRAMP PRVI PUT PRIČAO O "PUČU" DEMOKRATA PROTIV BAJDENA: Odgovorio je kratko, a onda se umešao njegov glavni saradnik

Planeta -

Bivši američki predsednik Donald Tramp i njegov kandidat za potpredsednika Džej Di Vens žestoko su napali Demokratsku partiju zbog njenog "puča" protiv šefa Bele kuće Džoa Bajdena.

Mladi senator iz Ohaja, čiju nominaciju je republikanski predsednički kandidat Tramp objavio na prošlonedeljnoj stranačkoj konvenciji, kazao je i da Bajden, ako već nije u stanju da učestvuje na izborima, ne bi trebalo ni da ostane na funkciji do kraja mandata.

Donald Tramp i Džej Di Vens (desno)
Donald Tramp i Džej Di Vens (desno)foto: ANDREW CABALLERO-REYNOLDS / AFP / Profimedia

Tramp i Vens su to kazali u jučerašnjoj emisiji Foks njuza, ocenivši da Bajden ne bi trebalo da odstupi samo na način koji odgovara njegovoj stranci, odnosno da odustane od kandidature, što je i učinio u nedelju, podržavši nominaciju potpredsednice Kamale Haris.

Džo Bajden, Bajden
foto: EPA Bonnie Cash Pool

Na pitanje da li je protiv Bajdena izveden "puč", Tramp je samo kratko odgovorio "ne neki način" pre nego što se tu umešao Vens.

- Da, mislim da jeste. Mislim, vidite, postoji ustavni proces, 25. amandman. Ukoliko Džo Bajden ne može da se kandiduje za predsednika, on ne može da služi kao predsednik - ocenio je Vens, prenosi Njujork post.

(Kurir.rs/The New York Post/Preveo i priredio: N. V.)

Bonus video:

04:10

DONALD TRAMP JE DŽON VEJN OVOG DOBA, PREDNOST JE OGROMNA! Eksperti: Postoji način da se trka izjednači? Mišel Obama je KLJUČNA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track