Francuska policija vodi istragu nakon što je jedna Australijanka izjavila da su je u centru Pariza silovala petorica muškaraca. Lokalni mediji javljaju da se 25-godišnja žena u subotu ujutro nakon napada sklonila u kebab restoran u naselju Pigal sa delimično pocepanom haljinom.

Vlasti još nisu uhapsile osumnjičene, a tužioci su potvrdili da je u pitanju grupno silovanje. Incident se dogodio samo nekoliko dana pre otvaranja Olimpijskih igara u francuskoj prestonici. Prema pisanju francuskog lista Le Parisien, vlasnici restorana pozvali su pomoć kada su videli u kakvom je stanju žena.

Dvadesetpetogodišnja žena je potom prevezena u bolnicu Bičat kako bi je pregledali lekari. Policija vrši uviđaj i pregleda snimke nadzornih kamera. Veliki broj policajaca sada je na ulicama Pariza kako bi osigurali bezbednost tokom Olimpijskih igara koje počinju u petak. Oko grada je takođe postavljeno nekoliko bezbednosnih zona, a Pariz je podeljen na zone. Svako ko želi da uđe u određene zone, uključujući Ajfelov toranj, moraće da zatraži posebnu propusnicu.

(Kurir.rs/Mondo)

Bonus video:

Kurir televizija DA LI JE MOGUĆE DOKAZATI SILOVANJE BEZ MATERIJALNIH DOKAZA? Stručnjaci otkrivaju: Psihijatrijska veštačenja su ključna