"IZBOR KAMALE HARIS JE OSVETA BAJDENA ONIMA KOJI SU GA PUSTILI NIZ VODU" Laban: O njenoj "prednosti" govore antitrampovski mediji
Foto: AP / Evan Vucci, EPA/MICHAEL REYNOLDS

izbori u sad

"IZBOR KAMALE HARIS JE OSVETA BAJDENA ONIMA KOJI SU GA PUSTILI NIZ VODU" Laban: O njenoj "prednosti" govore antitrampovski mediji

Planeta -

Iako je od početka privlačila ogromnu pažnju, trka za novog predsednika Amerike iz dana u dan postaje sve interesantnija.

U samo tri prethodna dana desilo se nekoliko tektonskih promena - izbornu utakmicu napustio je aktuelni predsednik Džo Bajden, njegova naslednica i potpredsednica Kamala Haris ostvarila je prednost od čak dva odsto u odnosu na republikanskog protivkandidata Donalda Trampa.

Ali, tu nije kraj peripetijama - Tramp je Kamalu optužio za finansijske malverzacije.

Izborne prilike u SAD analizirali su u jutarnjem programu Kurir televizije Miloš Laban, politički analitičar i Emil Zoronjić, predsednik upravnog odbora Omladinske mreže Srbije, a iz Njujorka se uključio Dejan Jelača, glumac.

Dejan Jelača
foto: Kurir televizija

Jelača je komentarisao Bajdenovo obraćanje javnosti:

- Nastavlja se španska serija američki izbori. Bajden je u svom obraćanju pokušao da objasni zašto se povlači iz izborne trke. Govorio je da će obavljati svoje predsedničke dužnosti do kraja svog mandata i osvrnuo se na svoju vladavinu rekavši da je Amerika sada jača i naprednija i da je srce i dušu dao svojoj naciji. Ono što nije rekao, a što je pravi razlog njegovog povlačenja jeste upravo katastrofalna debata koju je imao pre mesec dana kada počinje kretanje njegove karijere nizbrdo i kada su mnogi njegovi saradnici tražili da se povuče.

Laban smatra da je u toku intenzivna kampanja protiv Trampa sa čim je doveo u vezu i ankete koje pokazuju da je njegova protivkandidatkinja u blagoj prednosti:

Miloš Laban
foto: Kurir televizija

- U toku je režirana antitrampovska kampanja. Ti mediji i te ankete koje se objavljuju to su oni mediji koji su satanizovali Trampa od njegovog stupanja na dužnost predsednika 2017. godine. Hilari Klinton je kada je izgubila od Trampa isto na nacionalnom nivou dva procenta bila ispred njega, ali je suština što američki predsednički izbor nisu jedan čovek jedan glas. To je delegat sistem koji ide po državama. Vi imate tih 7 kolebljivih država koje presuđuju i odlučuju.

Zoronjić je ocenio da je opadanje Bajdenovog rejtinga uzrokovano pre svega nesnalaženjem u debati sa Trampom, a potom i atentatom na njega.

Emil Zoronjić
foto: Kurir televizija

- Videli smo koliko je reting Bajdena opao posle debate sa Trampom, a naročito posle pucanja na Trampa kada se pad nastavio. Nije Tramp bio toliko dobar koliko je Bajden bio loš. Trebalo je naći nekog drugog. To što je predložio Kamalu Haris je u neku ruku i osveta Bajdena stranačkim kolegama koji su bili protiv njega i koji su ga pustili niz vodu. Time je poručio da se povlači, ali da će na njegovo mesto doći neko ko je u kontinuitetu sa njegovom politikiom i ko je bio sa njim za vreme njegovog mandata.

06:37

IZBOR KAMALE HARIS JE OSVETA BAJDENA ONIMA KOJI SU GA PUSTILI NIZ VODU Laban: O njenoj prednosti govore antitrampovski mediji

Kurir.rs

Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj 109 za korisnike MTS Iris TV, na kanalu 9 za korisnike m:SAT TV, Supernova i Yettel Hipernet TV, na kanalu 108 za korisnike BeotelNet, na kanalu 8 za korisnike Orion telekoma i na kanalu broj 112 za korisnike Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme M:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Bonus video:

04:10

DONALD TRAMP JE DŽON VEJN OVOG DOBA, PREDNOST JE OGROMNA! Eksperti: Postoji način da se trka izjednači? Mišel Obama je KLJUČNA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track