TRAMP JE NEZAUSTAVLJIV! Bivši lider SAD će i dalje nastupati na skupovima na otvorenom, a onda je poslao JASNU PORUKU
Foto: AP Paul Sancya

oglasio se

TRAMP JE NEZAUSTAVLJIV! Bivši lider SAD će i dalje nastupati na skupovima na otvorenom, a onda je poslao JASNU PORUKU

Planeta -

Republikanski predsednički kandidat Donald Tramp izjavio je danas da namerava i dalje da nastupa na skupovima na otvorenom, uprkos sigurnosnim propustima zbog kojih je na njega izvršen atentat 13. jula na mitingu u američkoj državi Pensilvaniji.

Tramp je napisao na svojoj platformi Tru Soušl da je američka Tajna služba, koja je odgovorna za zaštitu predsednika, izbornih kandidata i ostalih visokih zvaničnika, nakon 13. jula "značajno pojačala svoje operacije".

"Veoma su sposobni za to. Nikome ne sme biti dopušteno da zaustavi ili ometa slobodu govora ili okupljanja", naveo je Tramp.

Direktorka Tajne službe Kimberli Čitl je, nakon snažnog pritiska republikanaca i demokrata zbog sigurnosnih propusta, u utorak dala ostavku. Tramp od atentata nije održao nijedan skup na otvorenom, ali je u petak obećao da će se vratiti u Batler u Pensilvaniji i tamo održati miting iako nije naveo tačan datum.

Tramp je poručio hrišćanima na skupu na Floridi da ako oni budu glasali za njega na izborima u novembru za četiri godine, kako je naveo, neće morati ponovo da glasaju.

Donald Tramp
foto: AP Alex Brandon

On je to rekao na skupu u petak koji je organizovala konzervativna grupa "Turning Point Ekšn" u Vest Palm Biču na Floridi.

"Hrišćani, izađite i glasajte samo ovoga puta. Nećete to morati više da radite. Još četiri godine, znate šta, biće popravljeno, biće dobro, nećete morati više da glasate", naveo je Tramp, preneo je Rojters.

Portparol Trampove kampanje Stiven Čeung nije direktno odgovorio na pitanje Rojtersa koji je zatražio razjašnjenje Trampove primedbe. Čeung je rekao da je Tramp "govorio o ujedinjenju ove zemlje" i za atentat na bivšeg američkog predsednika 13. jula okrivio "političko okruženje" koje je dovelo do podela.

Portparol štaba kampanje potpredsednice SAD Kamale Haris, Džejson Singer, rekao je da je Tramp na skupu na Floridi imao "bizaran" govor koji, kako je naveo, predstavlja "gledanje unazad".

(Kurir.rs/B92/Preneo: A.N.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track