Tinejdžerka je kidnapovana i ubijena kad je krenula na pidžama zabavu u Švedskoj!

Emilija Sjoberg (14) pronađena je mrtva u gradu Landskrona na jugu Švedske prošle nedelje. Bila je vezana srebrnom trakom i imala je nekoliko posekotina i modrica po telu.

Dve devojčice, obe stare 15 godina, uhapšene su zbog Emilijine otmice i ubistva. Policija kaže da su osumnjičene bile prijateljice sa Emilijom i da su je pozvale na pidžama zabavu nakon čega su je namamili na industrijsko imanje u blizini lokalne železničke stanice.

Glavni istražitelj Kent Person rekao je da su na telu devojčice otkriveni znaci "teškog nasilja", ali nije otkrio uzrok njene smrti.

- Pronađena je sa takvim povredama i pod takvim okolnostima da sumnjamo da je ubijena - dodao je tužilac Tomaš Olvmir.

Veruje se da je Emilija ubijena između 21. jula i 22. jula dok je njeno telo pronađeno nešto posle ponoći 23. jula.

Jedna tinejdžerka je uhapšena u sredu dok je druga privedena dan kasnije. Tužilac je naveo da je jedna od njih priznala da je umešana u zločin.

- Takođe je dala informacije o pozadini zločina - rekao je tužilac.

Švedski list Ekspresen navodi da je motiv brutalnog ubistva bila tuča zbog uvrede dok Emilijina majka Ana Sjoberg (33) za Aftonbladet tvrdi da je njena ćerka ubijena iz ljubomore zbog dečka.

Jedna od osumnjičenih je navodno rekla policiji da nije bio plan da se ubije Emilija i da je tuča izmakla kontroli. Ekpressen, međutim, izveštava da su se tinejdžerke pripremile za susret tako što su ukrale srebrnu traku i nož iz raznih prodavnica. Navodno su i snimale kako brutalno tuku Emiliju.

Lokalna policija i obalska straža pretražile su luku pored industrijskog dobra i pronađena je torba u kojoj su bile Emilijine bankovne kartice i druge stvari. Glavni istražitelj Person rekao je da je policija pronašla nož u blizini mesta zločina i dodao da je zaplenjen i drugi nož.

Ana Sjoberg je rekla lokalnim medijima da se porodica bori da se pomiri sa smrću Emilije. Sjoberg, koja je rodila Emiliju kad je imala 19 godina, rekla je da porodici nije bilo dozvoljeno da vidi telo i da se nada da će moći ove nedelje.

- Moja ćerka je bila anđeo koji se uvek zalagao za sve. Možda ovaj svet nije bio spreman za nju - rekla je za švedsku TV4 Niheterna.

Sjoberg je rekla da je svađala sa ćerkom zbog pidžama zabave i da joj je Emilija poslala tekstualnu poruku dok je bila u vozu.

- Izvini, mama, što sam se loše ponašala jer sam bila pod stresom. Volim te i ti si moj život - glasila je Emilijina poslednja poruka majci.

Njih dvoje su tek nedavno ponovo počeli da žive zajedno nakon što je Emilija smeštena u dom sa 5 godina.

- Htele smo da počnemo iznova i planirale smo kako će izgledati naš dom. Upravo sam završila izradu toaletnog stočića za nju i trebalo je da izabere drugi nameštaj. Bila je tako srećna - rekla je njena majka za TV4.

Sjoberg je rekla da će Emilijin novi nameštaj stići za nekoliko dana.

- Svejedno ću postaviti nameštaj i zatvoriti vrata njene sobe. Želim da ostane. Ne želim da je zaboravim - rekla je Ana.

(Kurir.rs/Dejli mejl/Preneo Z.Ko)

Bonus video:

Kurir televizija ŠOK SVEDOČENJE GLEDAOCA KURIR TELEVIZIJE: Javio se u emisiji uživo, majka(63) nestala bez traga! "SUMNJAM DA JE UBIJENA"