"RAT SVE BLIŽI NAŠIM GRANICAMA" Dramatično upozorenje lidera evropske zemlje nakon ŽESTOKOG NAPADA na rusku vazdušnu bazu
Foto: AP

haos

"RAT SVE BLIŽI NAŠIM GRANICAMA" Dramatično upozorenje lidera evropske zemlje nakon ŽESTOKOG NAPADA na rusku vazdušnu bazu

Planeta -

Finski predsednik Aleksander Stub rekao je da nema direktnih pretnji po bezbednost zemlje posle ukrajinskog napada na ruski aerodrom Olenja u Murmanskoj oblasti!

Stub je dodao da je razgovarao sa finskim premijerom Peterijem Orpom i švedskim premijerom Ulfom Kristersonom nakon napada na ruski aerodrom koji se nalazi na manje od 200 kilometara od granice.

- Glavna poruka je da nemamo razloga za zabrinutost u Finskoj. Imamo situaciju pod kontrolom i u stanju smo da odgovorimo - rekao je Stub.

Finski predsednik je istovremeno rekao da građani treba da prihvate činjenicu da će se rat približiti finskim granicama.

- Nije tako daleko leteti od Helsinkija do Kijeva. Moramo da prihvatimo činjenicu da Ukrajina mora da iskoristi svu svoju imovinu da pobedi u ovom ratu, a to podrazumeva i razne udare. Rusija će nastaviti da pokreće hibridne udare - prokomentarisao je Stub.

Ukrajinski mediji, podsetimo, tvrde da su ukrajinski dronovi oštetili ruski bombarder Tu-22M3 u vazdušnoj bazi Olenja koja se nalazi na manje od 200 kilometara od severoistočne granice Finske.

Ukrajinci su navodno u petak poslali dronove na put dugačak čak 1.700 kilometara i pogodili aerodrom na severu Rusije.

(Kurir.rs/UP/Preneo Z.Ko/Foto:Ilustracija)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track