Ukrajinska diverzantska grupa upala je prethodne noći sa nekoliko tenkova u rusku Kursku oblast!

Vojni blogeri navode na Telegramu da su diverzanti napredovali nekoliko stotina metara i da je došlo do sukoba sa ruskim trupama u Sudžanskom i Koronjevskom okrugu.

- Pripadnici granične službe FSB i Oružanih snaga Ruske Federacije sprečili su prelazak granice - objavio je guverner Kurska.

Telegram kanal MASH navodi da je grupa diverzanata, koju je činilo oko 100 vojnika, primećena oko 9 ujutru kad je pokušala da uđe na teritoriju Ruske Federacije u Sudžanskom okrugu Kurske oblasti. MASH navodi da su bili naoružani američkim puškama M4 i da su pre upada satima granatirali i dronovima napadali stambeni deo naselja Sudži.

Vojni blogeri navode da su Ukrajinci na svojim vozilima imali novu oznaku u obliku belog trougla.

5300935773475953995.jpg
Telegram printscreen 
foto: Telegram printscreen

- Najmanje 20 pripadnika Oružanih snaga Ukrajine je poginulo dok je oko 50 povređeno u pokušaju proboja. Bitka i dalje traje. Mešavina militanata iz RDK odnosno 22. oklopno-mehanizovane brigade i boraca terorističke odbrane vraćena je preko granice i trenutno se dokrajčuje uz pomoć artiljerije i avijacije. Neprijatelj se podelio u male grupe i raspršio po zasadima Sumske oblasti - navodi MASH.

5300935773475953994.jpg
Telegram printscreen 
foto: Telegram printscreen

Ukrajina je inače u Sumskoj oblasti poslednjih meseci gomilala trupe i opremu očekujući da će Rusija pokrenuti ofanzivu nakon napada na susednu Harkovsku oblast.

Bonus video:

Kurir televizija "AKO UKRAJINA IZGUBI, OHRABRIĆE SE DRUGI AUTORITARNI REŽIMI" Biljana Šahrimanjan Obradović: Kina je prepoznata kao RUSKI SAVEZNIK