Prilikom granatiranja u Kurskoj oblasti povređene su 24 osobe, uključujući šestoro dece, izjavio je danas pomoćnik ministra zdravlja Rusije Aleksej Kuznjecov.

- Hospitalizovano je 13 osoba, među kojima je i troje odraslih u teškom stanju - rekao je Kuznjecov, prenosi Interfaks.

TASS piše da se u "masovnom napadu" na Kursku oblast broj civilnih žrtava povećao na pet, dok je povređeno 28 ljudi. Dok su inicijalni izveštaji u utorak preneli da je ubijeno troje ljudi, sinoć je objavljeno da su bolničar i vozač poginuli kad je ukrajinski dron pogodio ambulantna kola kod grada Sudži, navodi agencija.

Četvoro dece u bolnici

Komesarka za prava deteta Marija Lvova-Belova rekla je da je u bolnici četvoro dece - devojčica od tri godine, čije se stanje ocenjuje kao umereno teško, dvogodišnji dečak sa ranom na leđima od gelera i dvoje dece od pet i devet godina.

- U kontaktu smo sa komesarom za prava deteta Kurskog regiona i (deci) pružena je sva neophodna pomoć - kazala je ona.

2222.jpg
Shutterstock, Screenshot 
foto: Shutterstock, screenshot

Rusko Ministarstvo odbrane juče je saopštilo da je do 300 vojnika 22. mehanizovane brigade Oružanih snaga Ukrajine, uz podršku 11 tenkova i više od 20 borbenih oklopnih vozila, napalo oblasti Nikolaevo-Darino i Olešnja, kao i Kursku oblast. Kako je saopšteno iz resora, uništeno je 16 jedinica ukrajinske oklopne tehnike: šest tenkova, dva borbena vozila pešadije, četiri oklopna transportera i tri borbena oklopna vozila "Kozak".

Dvoje mrtvih u napadu kod Sudžija

Vršilac dužnosti guvernera Kurske oblasti Aleksej Smirnov rekao je sinoć da je situacija u pograničnoj oblasti i dalje napeta, ali je pozvao građane da ostanu mirni i ne podlegnu informativnim provokacijama.

Takođe je rekao da je pojačan rad hitnih službi.

Juče je kazao da su dve osobe poginule u napadu ukrajinske bespilotne letelice na vozilo hitne pomoći u blizini grada Sudži.

"Poginuli su vozač i bolničar, a lekar je ranjen", napisao je Smirnov sinoć na svom "Telegram" kanalu.

Kurir.rs/Interfaks/TASSPreneo: P. P.

Bonus video:

Kurir televizija RUSIJA KORISTI STRATEGIJU ZAPADA - SMENA ŠOJGUA PRAVI POTEZ?! Miletić tvrdi: Traže OGROMNI NOVAC zaglavljen od pre skoro 20 godina