Rusko-američka državljanka Ksenija Karelina priznala je krivicu u slučaju izdaje u Rusiji, rekao je njen advokat.

Advokat Mihail Mušailov je rekao za ruske medije da je njegova klijentkinja priznala ono što joj se stavlja na teret. Sledeće ročište zakazano je za 8. avgust.

Ksenija Karelina (33) uhapšena je u Jekaterinburgu ranije ove godine, dok je bila u poseti baki i deki. Ona se tereti da je donirala 51,80 dolara ukrajinskoj dobrotvornoj organizaciji u SAD.

Karelina živi u Los Anđelesu i bavi se baletom, a američko državljanstvo je dobila 2021. godine. Ona je u Rusiju otišla u januaru ove godine, ali su Sjedinjene Američke Države za njeno hapšenje saznale tek 8. februara.

Kris Van Herden, Ksenijin dečko, rekao je za CNN da joj je kupio kartu za Rusiju kao rođendanski poklon. Rekao je da je "ponosna što je Ruskinja i da ne gleda vesti".

"Verujem da će mi je Amerika vratiti", rekao je Van Herden.

Podsetimo, ruska Federalna služba bezbednosti (FSB) optužila je Karelinu da učestvuje u "javnim akcijama podrške režimu u Kijevu".

Organizacija kojoj je Karelina navodno dala novac, neprofitna organizacija Razom sa sedištem u Njujorku, saopštila je da je "zaprepašćena" njenim pritvorom.

(Kurir.rs/Telegraf/Preneo: A.N.)

Bonus video:

Kurir TV "RUSI NIKADA NE PRAŠTAJU IZDAJU!" Mlakar o dešavanjima na frontu: