Ruska strana objavila snimke napravljene FPV dronom iznad Kurske oblasti, u kojoj se vode žestoke borbe nakod upada ukrajinskih trupa na tu teritoriju unutar Rusije.

Kako se navodi na jednom snimku, objavljenom na Telegram kanalima, ali i na društvenoj mreži X, ruske snage su uz pomoć FPV dronova uništile dve ukrajinske bespilotne letelice "baba jaga“ u pograničnom području.

"Na snimcima objektivne kontrole zabeleženo je kako ruski vojnici pomoću FPV dronova u vazduhu uništavaju dve bespilotne letelice 'baba jaga' Oružanih snaga Ukrajine", navodi se u opisu videa, što je potvrdilo rusko Ministarstvo odbrane.

Baba Jaga je popularni naziv za ukrajinski dron napravljen kao odgovor na rusku invaziju Ukrajine 2022. godine. Opisan je kao "vampirski bombarder dron".

Rusija je ranije danas saopštila da vodi intenzivne borbe protiv ukrajinskih snaga koje su prodrle na njenu južnu granicu u blizini glavnog čvorišta za prenos prirodnog gasa u jednom od najvećih upada na rusku teritoriju od početka rata.

Eksperti Instituta za proučavanje rata (ISW), analizirajući prikupljene podatke, potvrdili su napredovanje ukrajinskih trupa do 10 kilometara duboko u rusku Kursku oblast.

Bonus video:

Kurir teleivizija "HAMASU POMAGAO IRAN, DRONOVI UNIŠTAVALI NAJBOLJE TENKOVE!" Pukovnik u penziji: NEOBJAŠNJIV propust izraelskih obaveštajnih službi