MONSTRUOZNA BORBA NA NEBU IZNAD KURSKA! Ukrajinci i Rusi odmerili snage: Pogledajte KAKO SE ZAVRŠILO (VIDEO)
Foto: Printscreen

haos

MONSTRUOZNA BORBA NA NEBU IZNAD KURSKA! Ukrajinci i Rusi odmerili snage: Pogledajte KAKO SE ZAVRŠILO (VIDEO)

Planeta -

Ukrajinski dron pogodio je ruski helikopter u navodno prvom ikada zabeleženom uspešnom ciljanom napadu bespilotne letelice na letelicu sa ljudskom posadom.

Snimak koji su Oružane snage Ukrajine juče objavili pokazuje da je bespilotna letelica neodređenog tipa ciljala na repni rotor jurišnog helikoptera Mil Mi-28 ‘Havok‘ Ruskih vazdušnih snaga, navodno iznad ruske regije Kursk.

Snimak je završio u trenutku udara pa se nije moglo utvrditi da li je bespilotna letelica bila opremljena bojevom glavom i da li je ta bojeva glava detonirala. Međutim, brzina približavanja i udar bespilotne letelice u nezaštićeni repni rotor sugerišu da je helikopter oboren u incidentu.

Ukrajinske snage navodno su oborile najmanje dva druga ruska helikoptera (još jedan Mi-28 i Kamov Ka-52 ‘Hokum-B‘) u istom području i otprilike u isto vreme, ali nije jasno jesu li to bili isti dronovi.

Ruski piloti prethodno su objavili barem još jedan događaj u kojem je jurišni helikopter Mil Mi-35 ‘Hind-E‘ bio neuspešno napadnut od strane ukrajinskog drona, što je bilo prvi put da je napad ovakve vrste dokumentovan bilo gde u svetu.

(Kurir.rs/Jutarnji/Preneo: A.N.)

Bonus video:

03:37

AKO UKRAJINA IZGUBI, OHRABRIĆE SE DRUGI AUTORITARNI REŽIMI Biljana Šahrimanjan Obradović: Kina je prepoznata kao RUSKI SAVEZNIK

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track