Muškarac koga je u Pirgosu na zapadu grčke ujeo otrovni smeđi paukipak nije uspeo da preživi!

Lokalni mediji navode da je muškarac, koji ima 48 godina, prošlog utorka popodne došao u bolnicu sa strašnim bolovima u nozi, ali do tada nije shvatio da je u pitanju ujed. Prethodno je bio na pregledu kod privatnog ortopeda koji ga je odmah poslao u bolnicu.

Zdravstveno stanje muškarca se pogoršalo dan kasnije, dobio je simptome koji podsećaju na otrovni ugriz, a medicinsko osoblje ulagalo je nadljudske napore da ga održi u životu.

profimedia0218072562.jpg
Stephen Dalton / Avalon / Profimedia 
smeđi paukfoto: Stephen Dalton / Avalon / Profimedia

- Uprkos nadljudskim naporima osoblja pacijent na kraju nije uspeo da se izvuče. To je nažalost bilo nešto što se znalo od početka. Ovakvi incidenti se ne završavaju dobro. Veoma smo se trudili - navode iz bolnice.

Mediji navode da je muškarac, koji se nalazio u Iliji na odmoru, zadobio ujed visoko za butinu, ali nije primetio kad je ujeden.

- Iz opisa mislimo da je to bio ujed smeđeg pauka. Ne postoji antidot i njegov razvoj je uglavnom prilično brz iako se na početku ne čini da je nešto ozbiljno. Dolazi do naglog pogoršanja 72 sata nakon ugriza - navode iz bolnice.

Smeđi mediteranski pauk samotnjak je malo istražen.

Ima izraženi znak na prednjem delu tela koji podseća na violinu.

Aktivan je noću dok se danju skriva ispod kamenja i lišća.

Bonus video:

Kurir televizija Herpetolog objašnjava šta raditi posle ujeda zmije