UHAPŠEN JOŠ JEDAN MLADIĆ KOJI JE PLANIRAO TERORISTIČKI NAPAD NA KONCERTU TEJLOR SVIFT! Otkriveni novi ŠOK detalji iz Beča
Foto: EPA Rossella Papetti, Shutterstock, Printscreen/X

užas

UHAPŠEN JOŠ JEDAN MLADIĆ KOJI JE PLANIRAO TERORISTIČKI NAPAD NA KONCERTU TEJLOR SVIFT! Otkriveni novi ŠOK detalji iz Beča

Planeta -

Još jedan mladić (18) uhapšen je zbog veze sa planiranim terorističkim napadom na jedan od koncerata Tejlor Svift u Beču, piše Kronen Cajtung na osnovu saznanja iz pravosudnih krugova.

Optužbe su sve samo ne bezazlene, a vlasti sprovode istragu protiv osumnjičenog zbog pokušaja masovnog ubistva. Mladić je bio upoznat sa planovima uhapšenog 19-godišnjeg Berana A. iz Ternica u Donjoj Austriji.

Austrijska policija ranije je objavila identitet 19-godišnjaka koji je prvoosumnjičeni za planiranje napada na koncertu. Beranovi roditelji poreklom su iz Severne Makedonije, a mladić je, kako pišu austrijski mediji, 25. jula dao otkaz na poslu uz reči: "Imam velike planove". On je već bio radikalizovan, rekli su na konferenciji u Beču.

"Teroristi su trebali da napadnu večeras ili sutra, noževima, mačetama i automobilom. Na kraju su planirali da se raznesu. Bio je u kontaktu s dvojicom pomagača, od kojih je jedan radio na obezbeđivanju koncerta" rekli su na konferenciji u četvrtak.

U kući su mu našli mačete, noževe, detonatore, kablove za paljenje i 21 hiljadu falsifikovanih evra. Pod policijskim nadzorom je i 17-godišnjak za kojeg je austrijski Kroneb Cajtung pisao da ima i hrvatske korene i za kojeg sumnjaju da je jedan od pomagača.

(Kurir.rs/24 sata/Preneo: A.N.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track