NAPAD NA KURSKU OBLAST PREDVODI PLAĆENIK: Ukrajinci upali sa 6.000 vojnika, Rusi dovlače pojačanja, sledi ŽESTOKA BITKA (VIDEO)
Foto: screenshot

novi detalji

NAPAD NA KURSKU OBLAST PREDVODI PLAĆENIK: Ukrajinci upali sa 6.000 vojnika, Rusi dovlače pojačanja, sledi ŽESTOKA BITKA (VIDEO)

Planeta -

Ukrajina je navodno upala u Kursku oblast sa tri brigade od kojih svaka broji do 2.000 ljudi!

Među njima je 80. vazdušno-jurišna brigada koju američki Forbs naziva jednom od "najmoćnijih i najbržih" ukrajinskih brigada koja koristi sovjetsku i zapadnu opremu: tenkove T-64BV ili T-80BV, vozila za čišćenje mina UR-77, inženjerska vozila IMR-2, oklopne transportere BTR-80, američke oklopne transportere na točkovima Strajker i nemačke Marders.

Sva vozila su dodatno oklopljena kavezima protiv drona.

Američki portal Var Zone inače navodi da oko 120 plaćenika iz Gruzijske legije učestvuje u napadima na Kursku oblast!

Komandant jedne od izviđačkih grupa Georgij Parzivanija često zna da na svojim društvenim mrežama objavi video snimke sa prve linije fronta. Parzivanija, koji se bori na strani Ukrajine već dve godine, međutim, navodi na jednom snimku da predvodi samo Ukrajince dok se slika sa gruzijskom zastavom.

Telegram kanal SHOT navodi da su među ukrajinskim diverzantima i plaćenici iz Kanade.

Ukupno bi u zoni invazije i oko nje moglo biti do 10.000 ukrajinskih vojnika.

Moskva takođe ne prestaje da jača snage koje su krenule u napad na ukrajinske formacije u Sudžanskom okrugu Kurske oblasti. Ministarstvo odbrane objavilo je snimak dugačke kolone oklopnih i artiljerijskih vozila koji se rano jutros kretala ka Sudžanskom okrugu.

Ukrajina je tokom prethodne noći, podsetimo, raznela konvoj ruskih vojnih vozila koji se kretao ka Sudži u Kurskoj oblasti!

Bonus video:

03:23

RUSIJA KORISTI STRATEGIJU ZAPADA - SMENA ŠOJGUA PRAVI POTEZ?! Miletić tvrdi: Traže OGROMNI NOVAC zaglavljen od pre skoro 20 godina

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track