Taberon Dejv Honi pogubljen je u četvrtak rano ujutro u zatvoru u državi Juta zbog ubistva 1998. godine.

Honi je prvi zatvorenik koji je pogubljen od 2010. godine. Lokalni mediji navode da je Honi, koji je imao 48 godina, prihvatio svoju sudbinu nekoliko trenutaka pre nego što je dobio smrtonosnu injekciju i insistirao na tome da se promenio otkako je ubio majku svoje devojke pre 25 godina.

- Nemojte da ih slušate ako vam kažu da ne možete da se promenite! Za svu moju braću i sestre ovde, nastavite da se menjate, volim vas sve. Čuvajte se - rekao je Honi malo pre izvršenja smrtne kazne.

Honi je proglašen mrtvim u 12.25 sati, posle otprilike nekih 17 minuta, a tapkao je nogom i usnama rekao "volim vas" članovima svoje porodice koji su bili u veću za svedoke.

Honijev poslednji obrok pre pogubljenja bili su čizburger i pomfrit uz koje je želeo da popije milkšejk.

Veče pre pogubljenja proveo je sa svojom porodicom.

- Danas je naše odeljenje ispunilo jednu od najvažnijih odgovornosti koje su date Odeljenju za popravke. Niko od onih koji su danas uključeni u proceduru ne raduje se izvršavanju ove odgovornosti, ali mi to prepoznajemo kao jednu od naših zakonskih obaveza i shvatamo je ozbiljno - rekao je direktor odeljenja Brajan Red.

Honi je bila prva osoba ubijena u državi otkako je Roni Li Gardner pogubljen streljanjem 2010. godine.

Osuđen je za teško ubistvo Klaudije Ben u julu 1998. godine nakon što je provalio u njenu kuću u Sidar Sitiju i više puta je posekao i izbo nožem. Policajci, koje su komšije pozvale, pronašle su ga u garaži sa njenom krvlju pod vrhovima prstiju.

(Kurir.rs/Dejli mejl/Preneo Z.Ko)